Kasım Esen (Kasım Esen Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Kasım Esen (Kasım Esen Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: biyografist   İlk Mesaj: 10-08-2012 (03:35)   Son Mesaj: 10-08-2012 (03:35)    Cevap: 0    Gösterim: 1095  

    10-08-2012

    Kasım Esen (Kasım Esen Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Devlet-Siyaset


    1959 Bilecik doğumlu, İlkokulu Bilecik’te, ortaokulu Erzincan’da, liseyi Ankara Polis Koleji’nde, yüksekokulu Ankara Polis Akademisi’nde ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde, yüksek lisansı İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde, uzmanlık eğitimini kriminal polis laboratuvarlarında tamamladı. Adli belge inceleme uzmanıdır. Grafoloji ve sahtecilik dalında eğitim almıştır. Afyon’da kaymakam adaylığı, Konya-Ilgın, Afyon-Çay ve Sandıklı, Rize-Kalkandere kaymakam vekillikleri, Kütahya-Dumlupınar, Artvin-Ardanuç, Şırnak-İdil, Ardahan-Göle, Yalova-Termal, İstanbul- Kadıköy kaymakamlıkları ile Erzurum ve Kırklareli vali yardımcılıkları, Gaziosmanpaşa Mülteci Kampı Mülki İdare Amirliği, Dereköy-Karahudut ve Gümrük Kapısı Mülki İdare Amirliği, Rize valiliği görevlerinde bulundu. Türkiye Bulgaristan sınır ötesi işbirliği proje ve çalışmaları, 1999 Marmara Depremi’nde Yalova kriz merkezi yöneticiliği (2 yıl), 1993-1996 Erzurum, Ardahan, Kars, Ağrı, Iğdır… valilikleri arasında oluşturulan terörle mücadele amaçlı koordinasyon iş ve işlemlerini yürüttü. Turizm, afet, kırsal kalkınma, terörle mücadele, güvenlik konularında çalışmalar yaptı. Amerika Birleşik Devletleri’nde yabancı dil eğitimi aldı.


    İstanbul Adile Sadullah Mermerci Polis Meslek Yüksek Okulu, Etiler Polis Meslek Yüksek Okulu, Okan Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Doğuş Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İstanbul Teknik Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri öğretim görevliliği ile Marmara Üniversitesi Sivil Toplum ve Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulması konusunda danışmanlık yaptı. Halen, merkez valisi olup çok sayıda makale ile yayınlanmış kitapları bulunmaktadır.






    Latest 5 Biyografi





    Kasım Esen (Kasım Esen Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları