İlyas Yıldız (İlyas Yıldız Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

İlyas Yıldız (İlyas Yıldız Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Yes Man   İlk Mesaj: 10-08-2012 (03:25)   Son Mesaj: 10-08-2012 (03:25)    Cevap: 0    Gösterim: 966  

    10-08-2012

    İlyas Yıldız (İlyas Yıldız Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Basin-Yayin


    Gazeteci Yazar İlyas Yıldız, ikisi hayatta olmayan 6 çocuklu bir ailenin ikinci çocuğu olup, 1955 Ardahan ili Merkez Gölgeli Köyü doğumlu, evli ve iki çocuk babasıdır.


    Babası Rasim Bey hayat mücadelesi içinde çocuklarına daha iyi bir gelecek sağlayabilmek adına köyünü bırakarak, 1966 yılında zorunlu ekonomik göç sonucu İstanbul’ a gelmiştir.


    İlyas Yıldız, İstanbul’a geldiği 1966 yılında 9 yaşında olmasına karşın ekonomik ve sosyal bir takım nedenlerden dolayı henüz okula başlamamıştı. 1966’da İstanbul’a ilk kez okullu olan İlyas Yıldız’ın ailesinin kiracı olması ve yerleşik düzene sahip olmaması nedeniyle sırası ile Kavacık Selahattin Karakaşlı İlkokulu, bu okula bağlı bir derslik ve şimdi emniyet müdürlüğü binası olan(Kavacık Karakolu) nda ve en son Defterdar Mehmet Bey ilkokulunu bitirdikten sonra Anadoluhisarı ortaokuluna başladı.
    Ekonomik nedenlerden dolayı ortaokulu yarıda bırakmak ve hayat mücadelesine başlamak zorunda kaldı.
    1973’de o zamanlar siyahbeyaz olan fotoğrafçılık mesleğinde kısa zamanda ilerleme kaydederek bu meslekte İstanbul’da sayılı zanaatkârlar arasında yer almasına karşı yine ekonomik sebeplerden dolayı bu işte devamlılık sağlayamadı.


    1975’de askerlik görevine başlayan İlyas Yıldız terhis olduktan sonra tekrar eski mesleğine dönüş yaptı ve kendini hiç beklemediği bir anda aktif ve radikal siyasetin içinde buldu.


    Yarım kalan ortaokulu ve Liseyi dışarıdan bitiren İlyas Yıldız, 1980’de İşçi olarak Libyaya gitti.' Burada kaldığı iki yılın sonunda dönüş yaparak kısa bir süre çeşitli işlerde çalıştı.


    1984’de denizcilik sektöründe çalışmaya başlayan İlyas Yıldız 10 yıl boyunca açık sularda dolaşmalk suretiyle birçok ülkeyi gezdi ve çeşitli dil ve kültürlerle yakından tanışma fırsatı buldu.


    Emekyoğun bir mücadelenin süzgecinden geçen İlyas Yıldız Emekli olduktan sonra gazeteciliğe başladı. 2007 Yılında memleketinin adını taşıyan ARDAHAN GÜNDEM’i kurdu ve dijital ortamda yerelden-evrensele yayncılığa başladı. İlyas Yıldız, dijital ortamda başladığı gazetecilik mesleğinde İstanbul’da yaşayan Ardahanlılarla Ardahan arasında bir köprü vazifesi görmeyi amaç edinmiştir.






    Latest 5 Biyografi





    İlyas Yıldız (İlyas Yıldız Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları