Fatma Murat (Fatma Murat Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Fatma Murat (Fatma Murat Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Abidinsener   İlk Mesaj: 10-08-2012 (01:56)   Son Mesaj: 10-08-2012 (01:56)    Cevap: 0    Gösterim: 1204  

    10-08-2012

    Fatma Murat (Fatma Murat Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Sanat


    Tiyatro sanatçısı Fatma Murat 1949 yılında Ankara'da doğdu. İki oğlu ve bir torunu olan Murat, tiyatroya Ankara Halk Tiyatrosu'nda Erkan Yucel ile başladı. 1985 yılında İstanbul'a gelerek Levent Kırca - Oya Basar tiyatrosuna katıldı. Uzun yıllar boyunca "Olacak O Kadar"da, ayrıca Türkmen Düğünü, Genco gibi birçok dizi ve filmde rol aldı.


    Varlık, Adam Oyku, Kitap-lik adlı edebiyat dergilerinde çeşitli öyküleri yayımlanan Fatma Murat'ın "Hiç Değilse Ölüm Var" ve "Korkuyor Ask" adli 2 adet yayımlanmış öykü kitabı bulunuyor.


    Daha çok yer aldığı televizyon programı 'Olacak O Kadar' ile tanındı. Uzun süredir kanser tedavisi gören Fatma Murat, 29 Mayıs 2011 günü Akdeniz Hastanesinde yaşamını yitirdi.


    Cenazesi 31 Mayıs 2011 salı günü Antalya Uncalı mezarlığı Camii'nde kılınan namazın ardından defnedildi.


    Murat'ın cenaze törenine, ailesi, yakınları ve vatandaşlar katıldı. Cenazeye Levent Kırca-Oya Başar Tiyatrosu'ndan bir çelenk gönderilirken, tiyatro camiasından sadece son oyunu ''Yiyoz, İçiyoz, Ödemiyoz''da birlikte rol aldığı Yalçın Menteş katıldı.


    Murat'ın kızkardeşi Leyla Eskidemir mezarlıkta gazetecilere yaptığı açıklamada, Fatma Murat'ın hastalığa yakalandığı ilk günlerde acı çekmekten çok korktuğunu ancak daha sonra hastalığı da ''keyifle yaşadığını'' söyledi.


    Diğer kızkardeşi Hayat Murat ise Fatma Murat'ın en büyük arzusunun, torunu Sinan'ın doğum gününü görmek olduğunu ifade etti. Hayat Murat, torunu Sinan'ın birinci doğum gününü kutlamak için uçakla İstanbul'a gönderdikleri kardeşinin hastalığının son evresinde olmasına rağmen büyük mutluluk yaşadığını kaydetti.


    Murat'ın oğlu Barış Bezel ise annesinin torunu Sinan'ı görmüş olmasına sevindiğini, bunun yanısıra sosyal medyada annesiyle ilgili olarak vatandaşların yolladığı mesajlardan mutluluk duyduklarını dile getirdi.


    Levent Kırca - Oya Başar Tiyatrosu'nda uzun yıllar çalıştıktan sonra bazı televizyon dizilerinde de oynayan Fatma Murat, 2010 yılında pankreas kanserine yakalandı. İstanbul'da tedavisi başlayan Fatma Murat, daha sonra üç kızkardeşinin yaşadığı Antalya'ya yerleşti.






    Latest 5 Biyografi





    Fatma Murat (Fatma Murat Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları