Donna Summer (Donna Summer Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Donna Summer (Donna Summer Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Yes Man   İlk Mesaj: 10-07-2012 (06:11)   Son Mesaj: 10-07-2012 (06:11)    Cevap: 0    Gösterim: 878  

    10-07-2012

    Donna Summer (Donna Summer Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Sanat


    31 Aralık 1948 tarihinde Boston'da doğdu. 17 Mayıs 2012 tarihinde Florida'da hayatını kaybetti.

    Disko müziğin ünlü ismi Donna Summer 63 yaşında hayatını kaybetti. "Last Dance" ya da "Hot Stuff" gibi şarkılarıyla tanınan Summer'ın lakabı 'Disko Kraliçesi'ydi. Summer'ın 11 Eylül saldırıları nedeniyle kansere yakalandığı iddia edildi.

    'Disko Kraliçesi' lakaplı Donna Summer, akciğer kanser hastalığıyla mücadelesini kaybetti. Ailesi tarafından yapılan açıklamada, ünlü şarkıcının 63 yaşında Florida'da hayatını kaybettiği belirtilerek, "Yetenek dolu Donna Summer Sudano'yu kaybettik" denildi.

    Şarkıcının prodüktörlüğünü disko müziğin bir başka büyük ismi Giorgio Moroder yapıyordu. Summer'ın ölümü, ABD’nin ünlü magazin sitesi TMZ sitesi tarafından ailesinin açıklamasından bir süre önce bildirilmişti.

    TMZ, Summer’ın, New York’taki İkiz Kulelere düzenlenen 11 Eylül saldırılarında ortaya çıkan zehirli parçacıkları soluduğu için kanser olduğuna inandığı öne sürdü.

    Albümleri
    1974: Lady of the Night (Groovy, The Netherlands/Germany/Belgium)
    1975: Love To Love You Baby (Casablanca)
    1976: A Love Trilogy (Casablanca)
    1976: Four Seasons Of Love (Casablanca)
    1977: I Remember Yesterday (Casablanca)
    1977: Once Upon A Time (Casablanca)
    1978: Live and More (Casablanca)
    1979: Bad Girls (Casablanca)
    1980: The Wanderer (Geffen)

    5 GRAMMY ÖDÜLÜ ALDI
    ''Love to love you baby'', ''Last Dance'', ''Hot Stuff'' ya da ''On the Radio'' gibi hit şarkılarıyla 5 Grammy ödülü alan yıldız, daha sonraki yıllarda bir televizyona yaptığı açıklamada, ''Böyle bir başarı yakaladıktan sonra ne yapacağımı bilmiyordum. Ne yapacağım konusunda hiçbir işaret yoktu. Kendimi umutsuz ve depresyonda hissettim. İlaçlar almaya başladım'' demişti.

    Ünlü şarkıcının ölümü sosyal paylaşım sitesi Twitter'da da büyük yankı buldu.

    Şarkıcı Mary J. Blige, ''Huzur içinde yat. Her şeyi gerçekten sen değiştirdin'' diye yazarken, La Toya Jackson da ''Donna Summer'ın ailesi ve yakınlarına başsağlığı dilerim. Onu çok özleyeceğiz. O gerçekten disko kraliçesiydi'' diye tweet attı.




    Latest 5 Biyografi





    Donna Summer (Donna Summer Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları