MUHAKEME.NET FORUMU

MUHAKEME.NET FORUMU (https://www.muhakeme.net/forum/)
-   Biyografi ( Kim - Kimdir ) (https://www.muhakeme.net/forum/biyografi-kim-kimdir/)
-   -   Ayşe Ören (Ayşe Ören Kimdir? - Hakkında - Hayatı) (https://www.muhakeme.net/forum/biyografi-kim-kimdir/107626-ayse-oren-ayse-oren-kimdir-hakkinda-hayati.html)

Abidinsener 10-03-2012 01:01

Ayşe Ören (Ayşe Ören Kimdir? - Hakkında - Hayatı)
 


1980 yılında Ankara'da doğdu. TED Ankara Koleji'nden mezun olduktan sonra Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı'Bölümü'nü 2006 yılında bitirdi. 2010 yılında Sanayi Bakanlığı'ndan Tekno Girişim sermaye desteği alan ilk tasarımcı olarak Ayşe Ören Mimarlık ve Tasarımı kurdu.


Boğaziçi Üniversitesi Teknopark bünyesinde kabul edilen ilk tasarımcıdır.' Uluslararası yarışmalara, fuarlara ve etkinliklere katılarak uluslararası alanda ilerlemektedir.


Her zaman tasarımı sevdim ve kendime özgü bir stil anlayışım oldu. Tasarım anlayışımın pek kimseye benzemediğini düşünüyorum. Etkilendiğim şeyler her zaman değişmekte. Daha çok görsel etki bırakan mekânlar yaratmayı, bir sahne yaratmayı seviyorum. Kavramlardan etkilenerek, bir fikirden yola çıkarak bunların tasarıma yansıtıyorum. Maddi durumu her ne olursa olsun, herkesin istediği tasarımı almaya ve kendini ifade etmeye hakkı olduğunu düşünüyorum.
Farklılıklarımızı koruyarak kültürümüze ait bilgileri evrenselleştirmeli ve böylece gelişmeliyiz. Kültürel bilgilerimizi tasarıma artı değer katmak için kullanmalıyız. Bizim olanı toplumun ihtiyaçlarıyla birleştirip daha iyiye daha yeniye ulaşmak için Kendi tasarım firmamı kurdum.
Farklılıkların bir gelişme nedeni olması gerekiyor, şu anda bir sorun nedeni. Örneğin Uzun boylu, solak veya özürlüler farklı oldukları için sorun yaşıyorlar hâlbuki farklı oldukları için gelişmeye neden olmalı bireylerin farklılıkları.
Yeniliklere doğru yol alma, yeni bir şeylere ihtiyaç duyma fikrinden yola çıkarak tasarımın heykelsi ve sanatsal tarafını vurgulayan ürünler tasarlıyorum. Amacım bu felsefe doğrultusunda malzemeleri, teknolojiyi ve yorumu birleştirip yeni ürünler yaratabilmektir. Obje ve mekân tasarımlarını uluslar arası platforma taşımak daha iyisini ortaya koyabilmek, geliştirmek ve evrensel boyutta karşılığını bulmayı hedefliyorum.
Yaptığı işe ruhunu katmış kendini adamış tutkuyla yapan herkese saygım sonsuz. Sanatı hobi olarak değil meslek olarak hayat tarzı olarak yaşamış herkese de saygım sonsuz diyerek kendini açıklamaktadır.


Bence bu yüzyılda önemli olan kendi bakış açımızı elimizde olanları hayal gücümüzle birleştirip geleceğin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlamalıyız.
Amacı evrensel tasarıma ulaşmak ve sanatının evrensel boyutta karşılığını bulmasını sağlamaktır.
Aldığı ödüller;
* Michael Jackson Live Forever Monument Design Competition People’s Choice – dünya birinciliği
* British council yound Design entrepreneur of the year- finalist
* JCI- TOYP- ten outstanding person of Turkey – kültürel başarı alanı birincisi
* Sanayi Bakanlığı – Tekno Girişim sermaye desteği ile ödüllendirilmiştir.
Boğaziçi Üniversitesi teknopark kuruluş şirketlerinden


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:24 .

2000- 2024
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük