Joseph Dwyer kimdir - biyografisi

Joseph Dwyer kimdir - biyografisi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 05-19-2012 (23:04)   Son Mesaj: 07-08-2012 (00:26)    Cevap: 1    Gösterim: 1813  

    05-19-2012

    Joseph Dwyer kimdir - biyografisi

    Alt Kategori: Askerler

    Yaralı bir Iraklı çocuğu kurtardığı fotoğrafıyla ünlenen ABD’li asker Dwyer, görevi bitince ülkesine döndü. Ama tanık olduğu korkunç olaylara dayanamadı .

    Joseph Dwyer, 11 Eylül’den iki gün sonra ABD ordusuna yazıldı. 2003’te Irak’a gönderildi. Savaşın ilk günlerinde çatışma sırasında yaralanan Iraklı çocuk Ali’yi kucağında taşırken çekilen fotoğrafıyla ABD’lilerin sembolü oldu. Fotoğraf, ordunun propaganda aracı olurken Dwyer kahraman ilan edildi.

    Ancak, 4 aylık görev süresi bitip ülkesine döndüğünde bambaşka biriydi. Birçok çatışmaya girmiş, arkadaşlarınının parçalanmış cesetlerine tanıklık etmişti. Savaş öncesi sevgi dolu birisiyken, ilk önceleri dindar oldu. Sonra da karamsarlığı arttı. Alkolik ve esrarkeş oldu. Her gece kabuslar gören Dwyer, ‘Vietnam Sendromu’na yakalanmıştı. 2005’te trafik kazası geçirdi. Yolun ortasında bir bomba paketi gördüğünü söyledi. Gördüğü sadece halisilasyondu. Birkaç ay sonra da sağa-sola ateş etmeye başladı.

    Polislerin 3 saatlik ikna çabası sonucunda kimse zarar görmeden silahı bıraktı. Bu kez de Iraklılarla savaştığını sanıyordu. Travmatik davranış bozukluğu tehşisi konan Dwyer, 31 yaşında aşırı dozda ilaç alarak ve bilgisayar temizlemede kullanılan gazı soluyarak intihar etti.

    Joseph Dwyer kimdir - biyografisi




    Latest 5 Biyografi





    Joseph Dwyer kimdir - biyografisi Yorumları




      Permalink - Mesaj no 1  07-08-2012, 00:26

    → Joseph Dwyer kimdir - biyografisi


    Daha önce bir kere duymuştum hayatı etkileyciymiş
    fuhgu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) fuhgu