deniz ati-Denizati (Hippocampus) konusunun etiketlenmis sayfasi
* Denizati (Hippocampus) Link ve Resimleri Yalnizca üyeler görebilir
Denizatları, yılan iğnesinin de dahil olduğu Syngnathidae familyasından Hippocampus cinsine ait olan balıklardır Tüm dünyada ılıman ve tropikal sularda bulunurlar
Denizatların boyutları 16 milimetre ile (yakın zamanda keşfedilen Hippocampus denise 35 santimetre arasında değişen türleri bulunur...
* Deniz Üzümü ve Deniz Üzümünün Faydaları Deniz Üzümü (Ephedra campylopoda): 2 metreye kadar yükselebilen, sarı ve kırmızı renklerde meyveler veren, dalları yeşil bir çalı türüdür. İçerisinde efedrin adlı alkaloid ve tanen bulunur.
Deniz Üzümünün Faydaları ve Etkileri: Bronşları genişletici etkisi ile astıma karşı faydalıdır. Terletici ve ateş düşürücüdür. Deri alerjilerine karşı etkilidir. Kan basıncını yükseltici etkiye sahiptir....
* Deniz Kadayıfı ve Deniz Kadayıfının Faydaları Deniz Kadayıfı (Chondrus crispus): Atlas Okyanusu sahillerinde yetişen, yosuna benzer bir bitkidir. Brom, iyot, potasyum, sodyum, magnezyum gibi mineraller ile müsilaj ve karbonhidrat içerir.
Deniz Kadayıfının Faydaları ve Etkileri: Besleyicidir. Solunum yolu şikayetlerini azaltmakta etkilidir. Göğsü yumuşatır ve öksürüğü keser. Sindirimi kolaylaştırır. Gastrit ve ülserde faydalıdır.
Deniz...
* Kemal Deniz (Kemal Deniz Kimdir? - Hakkında - Hayatı) 1924 yılında İstanbul'da doğan Deniz, spor muhabirliğine Ö. Besim Koşalay'ın yanında başladı. 1950'li yıllarda Ankara’da üç gazetede yazı işleri müdürlüğü yaptıktan sonra 1954 yılında Radyo Haberleri Şubesi'ne getirildi. Türkiye radyolarına ilk kez düzenli spor haber ve programlarını koydu. 1964'te Spor Şubesi'nin başına getirildi. Bu görevi 1979 yılına dek sürdüren Deniz, 1983'te TRT Basınla...
* Deniz Tutkunlarına Tekne Sofraları - Deniz Gürsoy - Ana Fikri Yayınevi: Oğlak Yayıncılık
Basım Tarihi: Haziran 2006
Kitap Türü: Beslenme - Diyet / Alternatif Tıp
9 kahvaltılık, 10 soğuk çorba, 12 sıcak çorba, 13 ekmek üstü, 19 salata, 40 soğuk meze, 10 zeytinyağlı, 27 sıcak meze, 5 makarna, 8 makarna sosu, 13 pilav, 12 yumurtalı yemek, 9 sebze yemeği, 24 et yemeği, 4 tavuk yemeği, 30 balık yemeği, 15 tatlı, 11 serinletici...
* Deniz Som (Deniz Som Kimdir? - Hakkında - Hayatı) İstanbul'da 9 Şubat 1953 tarihinde doğan Som, 1973 yılında Cumhuriyet Gazetesinde gazeteciliğe başladı.
Som, 1987'de Cumhuriyet'ten ayrılarak Söz, Hürriyet ve Güneş gazeteleriyle Nokta Dergisinde çalıştıktan sonra 1993 yılında Cumhuriyet Gazetesine geri döndü.
Meslekte muhabirlikten yazı işleri müdürlüğüne kadar hemen her kademede çalışan Som, 1980'li yıllarda dünyada soyu tükenen...
Denizati (Hippocampus) ile alakalı diğer sayfalar