akkusativ gerektiren edat-Präpositionen mit Akkusativ -i hali gerektiren edatlar (DETAYLI ANLATIM)

akkusativ gerektiren edat-Präpositionen mit Akkusativ -i hali gerektiren edatlar (DETAYLI ANLATIM) konusunun etiketlenmis sayfasi

* Präpositionen mit Akkusativ -i hali gerektiren edatlar (DETAYLI ANLATIM)
PRÄPOSITIONEN MIT DEM AKKUSATIV i-haliyle birlikte kullanilan edatlar Bu edatlardan sonra gelen isin veya zamirler mutlaka -i halinde bulunur. durch-icinden gecerek, arasinda durch den Wald-ormanin icinden, arasindan orman-der Wald--> i hali: den Wald
DEVAMINI OKUMAK icin TIKLAYIN

Benzeyen Konular


* Akkusativ 1
Akkusativ Ergänzen Sie die Akkusativformen 1.Ich besuche meine Eltern morgen. 2. Hörst du d__ Musik? 3. Seht ihr d__ Mann dort?

* Akkusativ 1 LÖSUNG
Akkusativ Ergänzen Sie die Akkusativformen 1. Ich besuche meine Eltern morgen. 2. Hörst du die Musik? 3. Seht ihr den Mann dort?

* Akkusativ und Dativ
Wir wohnen in ein___ Hochhaus. 2. Das Buch liegt auf mein___ Schreibtisch. 3. Sind die Kleider schon in d___ Waschmaschine? 4. Gehen wir auf d___ Balkon! 5. Der Hund spielt in unser___ Garten.

* Präpositionen mit Dativ- -e hali gerektiren edatlar (DETAYLI ANLATIM)
E HALIYLE BIRLIKTE KULLANILAN EDATLAR AUS 1. Bu edat kapali bir mekandan veya esit seylerin ortasindan disari dogru yapilan bir hareketi dile geitrir ve Türkceye bulundugu isme eklenen "-den,-dan" takilariyla cevrilir. örnek: Ayse kommt aus dem Zimmer. Ayse odaDAN geliyor(cikiyor)



Präpositionen mit Akkusativ -i hali gerektiren edatlar (DETAYLI ANLATIM) ile alakalı diğer sayfalar




"Präpositionen mit Akkusativ -i hali gerektiren edatlar (DETAYLI ANLATIM)" Konusuna Yorum Yapın:

İsminiz
İsminiz:

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.

Konuyla ilgili yorumunuzu buradan yapabilirsiniz.