mus'ab´isimli üyeden Alıntı
arkadaşlar yazıların tamamını dikkatle okudum. Bizler müslüman olduğumuzu söylüyoruz. sözlerimizde samimi isek, bu olaya Peygamber-i bakmamız lazım.
Ümmeti olduğumuz, peygamber-i zişan efendimiz, arab'ın arab olmayana hiç bir üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takva iledir, buyuruyor.

Bir başka hadis-i şerifte: Irkçılık yapan bizden değildir. (bizim meclisimize girmesin) buyurmuştur.

Arap milliyetciliği, türk milliyetciliği, derken ister istemez ırkçılık illetine yakalanmışız. hadis-i şerifler gayet açık ve net. milliyetcilik ifadesini eğip bükerek, sağa sola çevirerek, ırkçılık yapmadığını söylemek hiçte inandırıcı değil.

Bir örnekte ben vereyim; yılını hatırlayamıyorum ama sizlet hatırlarsınız yada çok polemik olursa bulur yazarım. türki cumhuriyetleri toplantısı yapıldı istanbulda ev sahibi ise, MHP genel başkanı devlet bahçeli beydi. türk omadıkları gerekçesiyle kafkaslardan sadece ÇEÇEN ler davet edilmediler. halbuki davet edilenlerin bir çoğu türk ama müslüman değildi. mesela gürcistan çoğu türk bile değil. mesela kazakistan. çeçenlere zulmü ruslar kazaklar eliyle yapmıştır. mesela azeriler. en ufak bir olayda ruslarla beraber olup bize karşı duracak kadar kim olduklarını iki sefer gösterdiler.

hülasa: milliyetcilik kavramı kacaman bir IRKÇILIKTIR. şimdi bazı arkadaşlar benim ya kürt olduğumu yada arap olduğumu düşünecekler.
Ben aksaraylıyım. türküm. ama öncelikli kimliğim islam'dır. sora türküm ama ırkçı değilim.

Kardeşim dediğin doğrudur. Milliyetçilik hangi milletten isen ona çok önem vermektir. Mesela biz türküz ya. Türk milletine daha çok önem veriyorlar. Ama biz ırkçı olmayalım. Sevelim, sayalım.