Sinema ve dizilerin islami yaklaşımını nasıl buluyorsunuz?

Sinema ve dizilerin islami yaklaşımını nasıl buluyorsunuz? 1:dini hassasiyetleri gözardı etmemeye çalışıyorlar2:dini motifleride kullanarak daha çok kazanmaya çalışıyorlar3:toplumsal değerleri hiçe sayıp sülfiyata yönlendiriyorlar4:zina,alkol ve itikadi konularda küllühüm zehir kusuyorlar5:bu konuda ...


?

Sinema ve dizilerin islami yaklaşımını nasıl buluyorsunuz?


Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen kipchak

  1. Alt 05-20-2009, 09:02 #1
    Ziyaretci
    abı-hayat Mesajlar: n/a
    Sinema ve dizilerin islami yaklaşımını nasıl buluyorsunuz? 1:dini hassasiyetleri gözardı etmemeye çalışıyorlar2:dini motifleride kullanarak daha çok kazanmaya çalışıyorlar3:toplumsal değerleri hiçe sayıp sülfiyata yönlendiriyorlar4:zina,alkol ve itikadi konularda küllühüm zehir kusuyorlar5:bu konuda farklı düşünüyor veya fikrim yok farklı düşünüyorsan açıkla.

  2. Alt 05-21-2009, 14:17 #2
    mhmt Mesajlar: 904
    Blog Başlıkları: 3
    Şimdi, her dizili izliyor olmamız lazım.

    Eskiden Ekmek Teknesi diye bir dizi vardı. Bu dizide; İslam, lazım olduğundan kullanılan bir araç gibi sunuluyordu. Herzaman kullanılmaz, lazım olduğunda ya da işimize geldiğinde.
    ...

    Geçenlerde bir haberde okumuştum. Bazı Türk diziler, Arap ülkelerinde patlama yapıyormuş. Hatta bazılarını yasaklamışlar felan. Diziler, tamamen aileyi yıkmaya yönelik diziler. Metres hayatı, eşini aldatma gibi İslam'a taban tabana zıt şeyler, Modernlik diye veriliyor. Bunun ağırlığı var dizilerde.
    ...

    Kurtlar Vadisi ise izlediğim tek dizi.
    Bu dizide de, İslam araç olarak kullanılıyor. Polat adam öldürdüğünde, devlet adına olduğu için Mübah, ama İskender öldürdüğünde, katil oluyor.
    Din, hiç bir dizide adam gibi işlenmez. Ya sulandırılır ya çarpıtılır ya da ihtiyaç olan sahnelerde kullanılır. Mesela, Kurtlar Vadisi bu sezon ilk bölümünde Kuran'ı Kerim ile başladı. Ne güzel bir başlangıç idi. Ama Kuran'ı Kerime uymayan çok sahneler var. Haliyle, nabza göre şerbet veriyor ve istediği mesajı araya sıkıştırıyor bu dizide.

    Filmlere gelince. Bunlar dizilerden farklıdır. Sinema; Şiddet, kadın, Aksiyon, Komedi, Fantstik kurgular üzerine kurulur. Bazen de Din. Bunların hiç biri İslam ile aynı filmde yer almaz. Alan filmlerde, İslam yine araç olarak kullanılıyordur. Çağrı gibi filmler ise, sinemanın yüz aklarıdır.
    ...

    Ana temaya gelince: Diziler ve Filmler, bir kültürü tamamen değiştirebilir. Bu yüzden BATI için büyük bir silah konumunda. Kendi kültürünü bu şekilde tüm evlere sokabiliyor ve Küreselleşme adına istediği meyveyi alabiliyor. Bizim ülkemizde dizilerde sunulan yaşam tarzıda Batı'nın yaşam tarzıdır. Bu alan, reddetmekle kurtulacağımız bir alan değil. O zaman İslami yapının bu alana da hakim olması lazım. O zaman bu büyük silah, lehimize kullanılır.

    selametle..

  3. Alt 05-21-2009, 16:22 #3
    kipchak Mesajlar: 1.658
    Blog Başlıkları: 506
    Benimde düzenli izlediğim tek türk dizisi Kurtlar vadisi...
    Dizilerde aldatma, cinsellik içeren sahne vs. lerde ciddi bir artış var ki artık böyle sahneler içeren dizilere maddi yardım yapıldığını bile düşünmeye başladım açıkcası... çünkü gençleri etkilemenin yegane yolu televizyon ve internet ki ikisinide çok iyi kullanıyorlar...

    Fani 06 bunu beğendi.
  4. Alt 05-27-2009, 20:24 #4
    altun Mesajlar: 885
    hemen hemen bütün dizilerde maddiyata önnem verliyor

  5. Alt 06-26-2009, 00:47 #5
    3rd eng Mesajlar: 675
    bbutun dızıler aynı hepsı avrupayı hayata özenıyor,maddıyat üzerine kurulu.adep,adaptan yoksun,aldatmak sankı normal bişeymiş gibi empoze edılıyor.tabii benım fıkrım bu