Polis 6 şehirde 'intikam' alarmı verdi!   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 09-29-2013 (10:16)   Son Mesaj: 09-29-2013 (10:16)    Cevap: 0    Gösterim: 886  

    09-29-2013

    Polis 6 şehirde 'intikam' alarmı verdi!

    Polis 6 şehirde 'intikam' alarmı verdi!
    Polis 6 şehirde 'intikam' alarmı verdi!

    İstihbarat birimleri, DHKP-C'nin ‘uyuyan hücrelere', emniyete saldırı sonrasında polisle girdiği çatışmada öldürülen Karataş için misilleme eylem yapılması talimatı verdiğini belirledi.

    İstihbarat birimleri, DHKP-C'nin ‘uyuyan hücrelere', emniyete saldırı sonrasında polisle girdiği çatışmada öldürülen Karataş için misilleme eylem yapılması talimatı verdiğini belirledi. Terör örgütü DHKP-C'nin, Emniyet Genel Müdürlüğü binası ve Polisevi'ne yönelik gerçekleştirdiği roketli saldırının şoku henüz atlatılmadan, 6 büyük kenti alarma geçiren bir istihbarata ulaşıldı. Milliyet'in aldığı bilgilere göre, istihbarat birimleri, DHKP-C'nin, emniyete yönelik saldırıyı gerçekleştirdikten sonra polisle girdiği çatışmada öldürülen Muharrem Karataş ve ağır yaralı olarak ele geçirilen Serdar Polat'ın ?intikamını almak? için bazı hücrelerine misilleme eylemi düzenlenmesi yönünde talimat verdiğini tespit etti. Terör örgütünün, büyük kentlerdeki ?uyuyan hücrelererine? verdiği talimat da, ses getirecek bombalı bir eylem yapılmasını istediği belirlendi. Söz konusu istihbarat da, örgütün bu eylemi Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Eskişehir ve Hatay'da gerçekleştirebileceği bilgisine yer verildi. Terör örgütünün eylemi araçla düzenleyebileceği bilgisi de kaydedildi.

    Hedef Çevik Kuvvet
    Terör örgütünün, misilleme eyleminin hedefinde yine polisin olacağı kaydedildi. 6 büyük kentteki polise ait bina ve yerleşkelere düzenlenebileceği belirtilen saldırının, özellikle Çevik Kuvvet birimlerine yönelik gerçekleştirebileceği ifade edildi.

    İstihbarat birimleri, bu bilgiyi zaman kaybedilmeden başta Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Eskişehir ve Hatay olmak üzere ülke genelindeki tüm güvenlik güçleriyle paylaştı. Bu istihbarat üzerine 81 ilde alarma geçilirken, güvenlik güçlerine, istihbarata özenle ağırlık verilmesi, kent merkezlerindeki hücrelerin dikkatle izlenmesi, ilave tedbirlerin alınması, şüpheli şahıs ve araçlar üzerinde hassasiyet gösterilerek duyarlı olunması talimatları verildi. Bu kapsamda ayrıca, resmi kıyafetle çalışan personelin mesai saati bitiminde evlerine giderken sivil kıyafet giymesi istendi.

    MİLLİYET





    Polis 6 şehirde 'intikam' alarmı verdi! Yorumları