Gülen: Bu en büyük günahlardan biridir   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 09-27-2013 (11:10)   Son Mesaj: 09-27-2013 (11:10)    Cevap: 0    Gösterim: 662  

    09-27-2013

    Gülen: Bu en büyük günahlardan biridir

    Gülen: Bu en büyük günahlardan biridir
    Gülen: Bu en büyük günahlardan biridir

    Fethullah Gülen Hocaefendi, din kisveli terör hadiseleri üzerinde durarak İslam'ı gönülden kabullenmiş hiç kimsenin bilerek katiyen teröre girmeyeceğini vurguladı.

    Fethullah Gülen Hocaefendi, din kisveli terör hadiseleri üzerinde durarak İslam'ı gönülden kabullenmiş hiç kimsenin bilerek katiyen teröre girmeyeceğini vurguladı. Fethullah Gülen'in gündeminde Kenya'da yaşanan terör eylemleri vardı. Gülen, herkul.org internet sitesinde yayınlanan sohbetinde, son dönemde Kenya ve Pakistan'da din kisvesiyle gerçekleştirilen terör saldırıları üzerinde durdu.

    İslam'ı gönülden kabullenmiş hiç kimsenin teröre tevessül etmeyeceğini belirten Gülen, barış zamanında insanların kendi kendine savaş ilan edip insan öldürme kararı alamayacağını vurguladı.

    "Müslüman coğrafyada en vahşi sahneler, İslâm adına sergileniyor; Kur'an'ın emri olduğu iddia edilerek başlar kesiliyor, camiler ve kiliseler bombalanıyor. Bir kısım örgütlerin dünya genelinde işledikleri cinayetler ve terör, sadece dış mihraklarla ve haricî yönlendirmelerle izah edilebilir mi?" sorusu üzerine şu değerlendirmeyi yaptı:

    "Resmettiğiniz tablo doğru. Tabii ilave edilecek bir şey var: Bu aynı zamanda bizi mahcup edecek bir tablo!.. Müslümanlığın yüzüne zift sıkılması gibi bir şey."

    Gülen, Müslümanlara mal edilen terör olaylarının, bazen İslam'ı içine sindirememiş ham ruhların öncülüğüyle, bazen genç hissiyatların tahrik edilmesiyle, bazen haricî güçlerin Müslüman görünümündeki elemanları vasıtasıyla gerçekleştirildiğini dile getirdi. Sulh zamanında fertlerin kendi kendilerine harp ilan edip insanları öldürme kararı alamayacağını ifade etti. Sıcak savaş esnasında bile çocuk, kadın ve yaşlıların öldürülemeyeceğini, ibadethanelere katiyen tecavüz edilemeyeceğini belirten Fethullah Gülen, terörizmin, Kur'an'ın daimî cehennem azabıyla tehdit ettiği en büyük günahlardan biri olduğunun altını çizdi.





    Gülen: Bu en büyük günahlardan biridir Yorumları