Cezaevinden firar eden 18 PKK'lının ismi belli oldu   Konuyu açan: Sasha   Ä°lk Mesaj: 09-26-2013 (10:13)   Son Mesaj: 09-26-2013 (10:13)    Cevap: 0    Gösterim: 805  

    09-26-2013

    Cezaevinden firar eden 18 PKK'lının ismi belli oldu

    Cezaevinden firar eden 18 PKK'lının ismi belli oldu
    Cezaevinden firar eden 18 PKK'lının ismi belli oldu

    Bir bölümü 'Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu' statüsünde olan Bingöl M Tipi Cezaevi'nde 18 PKK'lı hükümlü ve tutuklu, kazdıkları tünelden firar etti. Firarilerin isimleri belli oldu.

    Bir bölümü 'Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu' statüsünde olan Bingöl M Tipi Cezaevi'nde 18 PKK'lı hükümlü ve tutuklu, kazdıkları tünelden firar etti. Firarilerin isimleri belli oldu. Bir bölümü 'Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu' statüsünde olan Bingöl M Tipi Cezaevi'nde 18 PKK'lı hükümlü ve tutuklu, kazdıkları tünelden firar etti. Firarilerin yakalanması için Diyarbakır ve bölge illerinde polis ile jandarma ekipleri çalışma başlattı. Bingöl'de bulunan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, cezaevinde incelemelerde bulundu.Adalet Bakanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı ekiplerinin de yaptığı incelemeler sonrasında çarpıcı detaylara ulaşıldı. 18 PKK'lının iki koğuştan firar ettiği belirlendi.

    Â*Bingöl M Tipi Kapalı Ä°nfaz Kurumu'nda yaklaşık 80 metre tünel kazan 14'ü hükümlü 4'ü tutuklu 18 PKK'lı firar etti. Cezaevi dış duvarına 10 metre uzaklıktan geçen kentin atık sularının geçtiÄŸi üstü açık kanalın olduÄŸu mevkide tünelden çıkan PKK'lı hükümlü ve tutuklular izlerini kaybettirdi. Kaçan PKK'lıların yakalanması için operasyonlar baÅŸlatılırken, çevre il ve ilçelerdeki güvenlik birimleri uyarıldı.

    Â*Bingöl- MuÅŸ karayolunun 12'nci kilometresindeki Kaleönü Mahallesi'nde bulunan M Tipi Kapalı Ä°nfaz Kurumu'nda kalan 18 PKK'lının firar ettiÄŸi bu sabahki sayımda ortaya çıktı. Aralarında örgütün daÄŸ kadrosunda bulunan, güvenlik görevlilerininÂ*ÅŸehit edildiÄŸi saldırıları yapan ve çatışmalarda yakalananların da yer aldığı 14'ü hükümlü, 4'ü tutuklu 18 PKK'lının bu sabah koÄŸuÅŸlarında olmadığı tespit edilince geniÅŸ çaplı arama yapıldı. Aramada bir koÄŸuÅŸta tünel kazıldığı ve 18 PKK'lının bu tüneli kullanarak gece yarısı kaçtıkları belirlendi.

    Yapılan araştırmada koğuştan başlayan ve yaklaşık 80 metre olduğu belirtilen tünelin cezaevi dış duvarına yaklaşık 10 metre uzaklıkta bulunan kentin atık sularının geçtiği üstü açık kanalın olduğu yerde bittiği belirlendi. Nöbetçi kulübesinin de bulunduğu bölgede jandarma geniş çaplı araştırma başlattı.

    TOPRAK, KAZMA VE KÃœREK BULUNAMADI... TÃœNELÄ° BÄ°R YILDA KAZMIÅžLAR

    PKK'lıların tünel kazarken çıkardıkları topraklar ile tünel kazılırken kullanılan kazma ya da kürek de bulunmadığı belirtildi. Bu konuda cezaevi içinde de arama başlatılırken, PKK'lıların tüneli yaklaşık 1 yılda kazdıkları sanılıyor. Firari PKK'lıların cezaevi içinden de yardım alabileceği ihtimali üzerinde duran güvenlik güçleri, bu konuyu da araştırıyor.

    PKK'lıların cezaevi dışına çıktıktan sonra bölgede kendilerini bekleyen bazı kişilerin yardım alıp, üzerlerindeki elbiseleri de değiştirmiş olabileceği belirtildi. Firar eden hükümlü ve tutukluların, son dönemlerde kendilerini ziyarete gelen kişilerin de yakın takibe alındığı bildirildi.

    İKİ KOĞUŞTAKİLER KAÇTI

    Cezaevinin dış duvarına, iç kesimde bulunan ikinci koğuştaki PKK'lıların tüneli kazıp, duvar dibindeki diğer koğuşa gelip, bundan sonra iki koğuştakilerin tüneli birlikte kazdıkları belirlendi. Firarilerin tünel kazılan bölgeyi buzdolapları ile kapattıkları ve çıkardıkları toprakları ise lavabo ve tuvalete attıkları öğrenildi.

    Cezaevinde zaman zaman kanalizasyonlarda tıkanma meydana geldiği, kanalizasyonların Bingöl Belediyesi'nden çağırılan vidanjörlerle açıldığı belirlendi.

    FÄ°RARÄ°LERÄ°N Ä°SÄ°MLERÄ°

    Bingöl M Tipi Cezaevi'nden firar adan 18 PKK'lı şunlar:

    Baran Günana (Kars), Selami Kızıl (Mardin), Diren Y. (Diyarbakır), Veli Taşkıran (Diyarbakır), Şeref Gülen (Diyarbakır), Ahmet Oyunlu (Diyarbakır), Ramazan B. (Diyarbakır), Rıdvan İpek (Diyarbakır), Ali Nergis (Diyarbakır), Devrim Kavak (Batman), Diyar Kaydu (Diyarbakır), Ekrem Taş (Bingöl), Hüseyin Barsak (Siirt), İbrahim E. (Diyarbakır), Emrah Ubiç (Kars), Cemil Doster (Diyarbakır), Osman Kılıç (Bingöl), Ozan Alpkaya (Mardin).

    BÖLGEDE ALARM VERİLDİ

    Cezaevinden 18 PKK'nın firar ettiğinin ortaya çıkması ardından başta Bingöl merkez olmak üzere geniş çaplı operasyon başlatıldı. Kırsal kesimlere kaçtıkları tahmin edilen PKK'lıları yakalamak için havadan helikopterler de arama tarama faaliyetine katıldı.

    PKK'lı hükümlü ve tutukluların firar ettiğinin anlaşılmasının hemen ardından Bingöl'ün yanı sıra Elazığ, Muş, Diyarbakır başta olmak üzere tüm il ve ilçelerdeki güvenlik birimleri uyarıldı.

    BİNGÖL-DİYARBAKIR KARAYOLUNDA ARAÇLARDA ARAMA

    Firarilerin yakalanması için Bingöl-Diyarbakır karayolunun Diyarbakır girişinde emniyet birimleri tarafından yol kontrol noktası oluşturuldu. Kontrol noktasındaki polis ekipleri şüphelendikleri araçları durdurup kontrol etti.

    KIRSAL ALANA KAÇTIKLARI BELİRLENDİ

    18 PKK'lının kırsal alana kaçtıklarını belirlendi. Firarilerin, kaçışlarından hemen sonra dağda bulunan PKK'lılarla irtibata geçtikleri ve Bingöl ile Tunceli arasındaki kırsalda buluştukları belirtildi.

    Kaçan PKK'lıların yakalanması için Bingöl ve Tunceli illerinde operasyon başlatıldı. Akşam saatlerinde Bingöl 49'uncu Piyade Tugay Komutanlığı'ndan 2 Kobra helikopter keşif uçuşuna başladı. Ardından Sikorsky helikopterlerle kaçan PKK'lıların bulunabileceği alanlara Jandarma Özel Harekat Timleri indirildi. Timlerin kırsal alanda operasyonlarını sürdürdüğü belirtildi.

    Firari PKK'lılardan biri oğlunun katili çıktı PKK'ya üye olmak, yardım ve yataklık etmek suçlarından Bingöl M Tipi Cezaevinde firar eden isimlerden bir tanesi dershane bombacısı çıktı.

    18 PKK'lının firar ettiği cezaevinin ayrıntıları Bingöl'de Muş karayolu üzeri il merkezine 12 kilometre uzakta bulunan ve 12 PKK'lı hükümlünün tünel kaçarak firar ettiği M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ile ilgili ayrıntılar şöyle:

    Kaynak: ajanslar





    Cezaevinden firar eden 18 PKK'lının ismi belli oldu Yorumları