Şüpheli sıvıyı Atom Enerjisi Kurumu inceleyecek   Konuyu açan: Ihtilal   İlk Mesaj: 09-22-2013 (12:14)   Son Mesaj: 09-22-2013 (12:14)    Cevap: 0    Gösterim: 612  

    09-22-2013

    Şüpheli sıvıyı Atom Enerjisi Kurumu inceleyecek

    Şüpheli sıvıyı Atom Enerjisi Kurumu inceleyecek
    Şüpheli sıvıyı Atom Enerjisi Kurumu inceleyecek

    Kayseri- Malatya karayolunda polis kontrolü sırasında bir araçta ele geçirilen cisim ve içerisindeki sıvı madde Türkiye Atom Enerjisi Kurumu tarafından incelenecek.

    Kayseri- Malatya karayolunda polis kontrolü sırasında bir araçta ele geçirilen cisim ve içerisindeki sıvı madde Türkiye Atom Enerjisi Kurumu tarafından incelenecek. Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı özel ekibin yaptığı inceleme sonrasında cisim kurum yetkililerine teslim edildi.

    Dün, Kayseri polisinin Kayseri- Malatya karayolunda yaptığı kontrol sırasında durumundan şüphelenilen bir araç durduruldu. Araçta bulunan üç kişinin kimlik sorgusunu yapan ekipler, birinin Suriye vatandaşı olması üzerine şahıslardan şüphelendi. Bunun üzerine araçta arama yapıldı. İçerisinde sıvı olduğu belirlenen roket başlığına benzeyen cisim bulundu.

    Polisin cisimden şüphelenmesi üzerine ilk olarak olay yerine Kayseri İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri çağrıldı. Ekipler ilk incelemede cismin içindeki sıvının ne olduğunu tespit edemedi. Daha sonra Kayseri'ye gelen Ankara İl Afet ve Acil Yardım Müdürlüğü ekipleri cisim üzerinde radyoaktif ölçüm yaptı. Her hangi bir radyasyon bulgusuna rastlamadı.

    Sıvının tespiti amacıyla İçişleri Bakanlığı'na yapılan bilgilendirme ile birlikte Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'ndan ekip istendi. Kurum yetkilisi Dr. Halil Demirel inceleme yaptı. Demirel, incelemede cisimle ilgili olarak radyoaktif veya nükleer bir bulguya rastlamadıklarını, yapılan ölçümlerde de bunun tespit edildiğini duyurdu.

    Son olarak Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı kimyasal ve biyolojik silahlarla ilgili konularından uzman ekip çağrıldı. Farklı illerde görev yapan uzmanlar gece geç saatlerde Kayseri'de toplandı. Özel kıyafetler giyen ekip, araçtaki cisimle ilgili inceleme yaptı. Cismin Ankara'ya götürülmesi noktasında bazı testler yapıldı. Su içerisinde bekletilen, röntgeni çekilen, x-ray cihazından geçirilen ve bomba olup olmadığı ile ilgili incelemeler yapan ekip, cismin taşınmasından dolayı bir sorun olmayacağı kararına vardı.

    Genelkurmay Başkanlığı'ndan gelen ekibin incelemesi tamamlandıktan sonra cisim Türkiye Atom Enerjisi Kurumu yetkilisi Dr. Halil Demirel'e teslim edildi. Demirel, cismi önce sızdırmaz naylon poşet ve sonrasında özel kabın içerisine koydu. Aracın bagajına yerleştirilen cisim, Kayseri Emniyet Müdürlüğü tarafından tahsis edilen özel eskort araçla birlikte Ankara'ya gönderildi.

    REFİK SAYDAM HIFZISIHHA ENSTİTÜSÜ LABORATUVARINDA SIVI İNCELENECEK

    Türkiye Atom Enerjisi Kurumu adına cismi teslim alan Dr. Halil Demirel, açıklama yaptı. Demirel, cismin Ankara'da laboratuvar ortamında özel bir odada açılacağını, dışarı hava sızdırmayan bu özel odada açıldıktan sonra sıvıdan örnek alınarak ne olduğuna dair tespit yapılacağını belirtti. Demirel, bu işlemin uzun sürebileceğine dikkat çekerek, sıvının insan hayatı için tehlike oluşturan bir madde olması durumunda maddenin özelliğine göre imha metodu uygulanacağını belirtti.

    SANIKLARIN EMNİYETTEKİ İFADESİ SÜRÜYOR

    Olayla ilgili yakalanan üç şahsın emniyetteki ifadelerinin alınması sürüyor.

    Cismin Ankara'ya gönderilmesinden sonra el konulan otomobil emniyetin otoparkına çekilerek incelemeye alındı.





    Şüpheli sıvıyı Atom Enerjisi Kurumu inceleyecek Yorumları