MİT, Hatay'daki derin yapıyı deşifre etti   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 09-22-2013 (12:13)   Son Mesaj: 09-22-2013 (12:13)    Cevap: 0    Gösterim: 571  

    09-22-2013

    MİT, Hatay'daki derin yapıyı deşifre etti

    MİT, Hatay'daki derin yapıyı deşifre etti
    MİT, Hatay'daki derin yapıyı deşifre etti

    Suriye'de iç savaş çıktıktan sonra Hatay'da sahnelenen provokasyonun arkasında bakın kimler çıktı...

    Suriye'de iç savaş çıktıktan sonra Hatay'da sahnelenen provokasyonun arkasında bakın kimler çıktı... Son dönemde suların durulmadığı Hatay'da meydana gelen olayların ardındaki derin yapı deşifre edildi. Hatay'da Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Bölge Müdürlüğü'nün kurulmasıyla daha aktif alan çalışması yapan istihbarat birimleri şehir genelinde yaşayan ve adını Özel Kuvvetler olarak değiştiren Seferberlik Tetkik Kurulu'nun sivil uzantıları olduğu belirtilen yüzlerce şahsı tespit etti. Konuyla ilgili rapor hazırlayarak Ankara'ya gönderen MİT, işadamı, aşiret reisi, siyasetçi, çiftçi, akademisyen, esnaf gibi meslek gruplarından 209 kişinin 'özel görevli' Özel Kuvvetler elemanı olarak çalıştığını ortaya çıkardı.

    HEDEF: GERİLİM VE ÇATIŞMA

    Geçtiğimiz haziran ayında Gezi Parkı bahanesiyle tırmandırılan olaylar üzerine harekete geçen emniyet ve istihbarat birimleri, Hatay'da görevli Özel Kuvvet mensuplarının bir kısmını Kozmik Oda'dan elde edilen bilgilerle tespit etti. 69'u Antakya'da, 20'si Reyhanlı'da, 8'i Kırıkhan'da 16'sı Samandağ'da geri kalanı ise Dörtyol, Yayladağı ve İskenderun'da yaşadığı belirlenen sivil kaos timlerinin hemen hemen her meslek grubundan seçilmiş kişiler olması dikkat çekiyor. Kaotik söylentilerle şehirde gergin iklimi sürekli diri tutmaya çalışan derin yapılanmanın marjinal örgütleri sokak eylemleri için organize ettiği de belirlendi.

    KENTTE YÜZLERCE NAYLON STK KURULDU

    Hatay'daki Ergenekon bağlantılı sivil kaos timlerinin Reyhanlı saldırganlarıyla bağlantılı olduğu, yerel siyasete müdahale edebildikleri de ortaya çıktı. Özellikle Suriyeli mültecilere karşı yerel halkı sürekli kışkırttığı anlaşılan bu şahıslar sosyal medyanın yanısıra son bir yılda kurulan sivil toplum kuruluşları vasıtasıyla da örgütleniyor. Suriye'de iç savaşın başladığı günlerde buyana şehirde yüzü aşkın STK'nın kurulduğu biliniyor. Yerel idare, bu kaos timlerine karşı harekete geçmiş durumda. Yetkililer Sünni, Alevi ve Hıristiyan din adamlarıyla buluşarak halka itidal çağrısı talep ediyor.

    İSİM İSİM TESPİTLER

    MİT raporlarında Özel Kuvvetler'e bağlı hücrelerin 2009 yılında harekete geçirildiği belirtiliyor. Hatay'daki 'derin güçler'in 2009'da Türk-Kürt gerilimi planladığı, bu doğrultuda BDP İlçe Başkanlığı'nın yakılması eyleminde bulunduğu, hedeflenen gerilim başarıya ulaşmayınca bu sefer yeni hedef olarak Sünni-Alevi çatışmasının planlandığı öğrenildi. Rapora göre Hatay'da faaliyet gösteren 209 kişi arasında şu isimler bulunuyor: 'M.S' (aşiret reisi), 'M.M' (çiftçi), 'Ş.Ç' (çiftçi), 'F.T' (işadamı), 'G.Ş' (tüccar), 'A.G' (işadamı), 'H.D' (aşiret reisi), 'B.B' (siyasetçi), 'K.A', 'A.G', 'U.A' (serbest meslek), 'O.M' (işletmeci)...

    Kaynak: Yenişafak





    MİT, Hatay'daki derin yapıyı deşifre etti Yorumları