PYD'den Türkiye'yi savaşa sokacak tuzak!   Konuyu açan: Gündemci   İlk Mesaj: 09-19-2013 (12:11)   Son Mesaj: 09-19-2013 (12:11)    Cevap: 0    Gösterim: 584  

    09-19-2013

    PYD'den Türkiye'yi savaşa sokacak tuzak!

    PYD'den Türkiye'yi savaşa sokacak tuzak!
    PYD'den Türkiye'yi savaşa sokacak tuzak!

    PKK'nın Suriye kolu PYD, muhtemel çatışmalar sırasında roket ve kurşunların Ceylanpınar'a isabet etmesini sağlayacak şekilde mevziler kuruyor.

    PKK'nın Suriye kolu PYD, muhtemel çatışmalar sırasında roket ve kurşunların Ceylanpınar'a isabet etmesini sağlayacak şekilde mevziler kuruyor. Türk jetlerinin hafta başında Suriye askeri helikopterini düşürmesinin ardından tansiyonun yükseldiği sınır bölgesinde önümüzdeki günlerde muhalifler ile terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD (Demokratik Birlik Partisi) arasında şiddetli çatışmalar bekleniyor.

    Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile El Kaide bağlantılı El Nusra Cephesi, PYD'nin temmuz ayında ele geçirdiği Ceylanpınar'a komşu Rasulayn'ı geri almak için hazırlık yapıyor. ÖSO, arabulucularla gönderdiği 'kasabadan çekilin' çağrısına ret cevabının gelmesinin ardından nihai taarruz için mevzilerini takviye ediyor.

    PYD ise saldırılara karşı hazırlıklar çerçevesinde Ceylanpınarlıların hayatını tehlikeye atacak bir taktiği uygulamaya sokmuş durumda. Bölgeden gelen bilgilere göre PKK-PYD militanları, muhtemel çatışmalar sırasında muhaliflerin roket ve kurşunlarının Ceylanpınar'a isabet etmesini sağlayacak şekilde mevzileri yüksek ve açık noktalara kuruyor. Bu sayede muhtemel bir çatışmada roket ve mermilerin, ilçede ölümlere neden olarak muhaliflere karşı tepki dalgası oluşturulması hedefleniyor.

    Rasulayn kasabasında muhalifler ile PYD güçleri arasında çıkan çatışmalarda şimdiye dek seken kurşunlar ve ilçeye düşen havan topları sınırın karşı tarafındaki Ceylanpınar'da birçok ölüm ve yaralanmalara yol açmıştı. İlçede tedirginliğe yol açan kurşunlara Türk ordusu da değişen angajman kuralları gereği ateşle karşılık vermişti.

    Çatışmaların düşük yoğunlukta devam ettiği bölgedeki son duruma ilişkin bilgi veren ÖSO komutanlarından Ahmed Abu Kaddur, "PYD terör grupları mevzilerini arkalarında Türk tarafındaki evleri görecek şekilde yapıyor. Buradaki amaçları mevzileri geçen kurşunların Türkiye tarafındaki insanları öldürmesini sağlamak.

    Biz Türkiye'nin kılına zarar gelmesini istemeyiz. Bir kurşunun bile Türkiye'ye gitmesini istemeyiz. O nedenle Rasulayn'ın merkezine saldırmıyoruz. Ancak bizi yoğun top atışına tuttukları zaman Rasulayn'ın doğusundaki daha açık ve düzlük alanlardan karşılık veriyoruz. Bu nedenle de daha fazla kayıplar veriyoruz." diye konuştu.

    Zaman'ın haberine göre, Suriyeli muhaliflerin, Rasulayn'ın güneybatısında kasaba merkezine yakın Tel Halaf, Asfar Neccar ve Mişrata köylerinde üslendikleri öğrenilirken PYD ile işbirliği yapan Esed rejiminin ise bu örgüte askeri destek sağladığı kaydediliyor.

    İstihbarat bilgilerine göre rejimin, Kamışlı ve Deyr ez Zor şehirlerindeki askeri birliklerden geçtiğimiz hafta PYD militanlarına 30 ağır makineli silah Doçka, 5 tank, 10 zırhlı araç ve çok sayıda mühimmat gönderdi. Gerektiği takdirde Rasulayn'a Hizbullah militanlarının da sevk edilebileceği öne sürülüyor.

    Son dönemde Türkiye'de gerçekleştirilen bazı kanlı eylemlerin faili olan Marksist Leninist Komünist Partisi (MLKP) ve DHKP/C gibi yasa dışı örgütlerin de Esed rejimi saflarında bölgede Suriyeli muhaliflere karşı savaştığı belirtiliyor.

    PKK'nın yayın organı Fırat Haber Ajansı, MLKP üyesi Serkan Tosun'un 14 Eylül'de Rasulayn'daki bir çatışmada öldürüldüğünü duyurdu. Suriye'de iç savaşın başlamasından bu yana konjonktüre göre hareket eden PYD, Suriye'de Kuzey Irak'takine benzer bir Kürt özerk bölgesi için savaşıyor.





    PYD'den Türkiye'yi savaşa sokacak tuzak! Yorumları