O fotoğrafın perde arkasını anlattı   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 09-19-2013 (12:14)   Son Mesaj: 09-19-2013 (12:14)    Cevap: 0    Gösterim: 660  

    09-19-2013

    O fotoğrafın perde arkasını anlattı

    O fotoğrafın perde arkasını anlattı
    O fotoğrafın perde arkasını anlattı

    Başbakan Erdoğan'ın Hikmetyar'la olan fotoğrafı yeniden gündeme geldi. Milat Gazetesi'nden İsa Tatlıcan o fotoğrafın perde arkasını yazdı.

    Başbakan Erdoğan'ın Hikmetyar'la olan fotoğrafı yeniden gündeme geldi. Milat Gazetesi'nden İsa Tatlıcan o fotoğrafın perde arkasını yazdı. Sözcü Gazetesi MEB'in çocuklara dağıttı Cahit Zarifoğlu'nun şiir kitabına gönderme yaparak dün manşetinden "diz çöktüğü teröristi çocuklara örnek gösterdiler" diyerek bir haber yaptı. Haberde Başbakan Erdoğan'ın Hikmetyar'la olan fotoğrafı kullanılmıştı.

    Milat Gazetesi'nden İsa Tatlıcan bugün o fotoğrafın arka planını yazdı.

    Fotoğrafın çekildiği evin sahibi eski Refah Partili Mustafa Atalay'la görüşen Tatlıcan, görüşmeyi anlattı:

    "Bu konuda ilk kez konuştuğunu söyleyen Mustafa Atalay özetle şunları söyledi:

    -Refah Partisi tarafından verilen görev üzerine Gulbettin Hikmetyar ve 2 arkadaşını Fatih İskenderpaşa'daki evimde ağırladım. Evimde çekilen o fotoğraftan her zaman şeref duydum.

    -O gün evimize gelen tek misafir Başbakan Erdoğan değildi. Onlarca gazeteci Hikmetyar ile röportaj yapmak için sıraya girmişti. Röportaj yapanlardan biri de o dönemde Cumhuriyet yazarı olan Cengiz Çandar'dı.

    -O fotoğrafı gizli bir görüşme gibi yansıtılması gerçekleri yansıtmıyor. Hikmetyar'ın Türkiye'ye gelişinden herkes haberdardı. Aynı akşam Merhum Erbakan, Hikmetyar ve Erdoğan ile birlikte Spor Sergi Sarayı'nda Cemal Kamacı'nın boks maçını izledik.

    Gelelim o fotoğrafın "Başbakan teröristin önünde diz çöktü" şeklinde servis edilmesine. Mustafa Atalay'ı bunu da sordum. Gülbettin Hikmetyar'ın son derece mütevazi bir insan olduğunu, aynı karede yer almak için verilen samimi bir pozun "diz çökmek" şeklinde yansıtılmasının gerçeklerle uzaktan yakından ilgisinin olmadığının ısrarla altını çizdi."





    O fotoğrafın perde arkasını anlattı Yorumları