BDP'nin boykot çağrısı yankı buldu mu?   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 09-16-2013 (12:11)   Son Mesaj: 09-16-2013 (12:11)    Cevap: 0    Gösterim: 506  

    09-16-2013

    BDP'nin boykot çağrısı yankı buldu mu?

    BDP'nin boykot çağrısı yankı buldu mu?
    BDP'nin boykot çağrısı yankı buldu mu?

    BDP'nin "anadilde eğitim" için okulların boykot edilmesi kararı almasının ardından Hakkari ve ilçelerindeki bazı okullarda öğrenciler, dersbaşı yapmadı. Van, Bitlis ve Muş'ta okula başlamanın heyecanı yaşandı.

    BDP'nin "anadilde eğitim" için okulların boykot edilmesi kararı almasının ardından Hakkari ve ilçelerindeki bazı okullarda öğrenciler, dersbaşı yapmadı. Van, Bitlis ve Muş'ta okula başlamanın heyecanı yaşandı. Van'da, sabah saatlerinden itibaren eğitim gördükleri okullarına gelen öğrenciler, uzun süren yaz tatilinden sonra arkadaşları ve öğretmenleriyle hasret giderdi.

    Okul idarecileri ve öğretmenleri tarafından okul kapısında karşılanan öğrenciler, derslikleri gezerek arkadaşlarıyla sohbet etti.

    İstiklal Marşı'nın söylenmesi ve ilk ders zilinin çalmasıyla sınıflarına geçen öğrencilere, her yıl olduğu gibi bu yılda kitapları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ücretsiz dağıtıldı.

    Eğitimde herhangi bir aksaklığın yaşanmadığı Muş ve Bitlis'te de öğrenciler sabah saatlerinden itibaren okul bahçelerini doldurdu.

    Öğretmenleri ve arkadaşlarıyla hasret gideren öğrenciler, zilin çalmasıyla ders başı yaptı.

    Hakkari

    BDP'nin, okulların boykot edilmesi yönündeki kararına uyan illerden biri Hakkari oldu. Kent merkezindeki okullarda önemli bir aksaklık yaşanmazken, kenar mahallelerdeki okularda ders zilinin çalmadığı görüldü.

    Yüksekova, Çukurca ve Şemdinli ilçelerindeki okulların da büyük bölümü boş kaldı. İdareci ve öğretmenlerin yeni eğitim öğretim yılı için sabah saatlerinden itibaren tüm hazırlıklarını tamamladığı okullarda, öğrenci olmayınca dersbaşı da yapılamadı.

    Yetkililer, gerek BDP'nin aldığı boykot kararı gerekse öğrencilerin ilk hafta okula gitmemeyi alışkanlık haline getirmesi nedeniyle okulların boş kaldığını belirterek, gelecek haftadan itibaren eğitimde herhangi bir aksaklık yaşanmayacağını ifade etti.

    Bu arada, Şemdinli ve Yüksekova'da sabah saatlerinde okula giden az sayıdaki öğrenci ise okulda öğrenci olmadığını görünce evlerine döndü.

    Kaynak: AA





    BDP'nin boykot çağrısı yankı buldu mu? Yorumları