Eurovision ile ilgili bomba iddia!   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 09-15-2013 (13:12)   Son Mesaj: 09-15-2013 (13:12)    Cevap: 0    Gösterim: 601  

    09-15-2013

    Eurovision ile ilgili bomba iddia!

    Eurovision ile ilgili bomba iddia!
    Eurovision ile ilgili bomba iddia!

    TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in puanlama sisteminde değişiklik yapılmadığı takdirde Türkiye'nin Eurovision'a bu yıl da katılmayacağını açıklaması ardından Eurovision'da rüşvet ve oy satın alma iddiaları gündeme geldi. Avrupa Yayın Birliği (EBU) jüri oylarının satıldığıyla ilgili iddialar üzerine soruşturma başlattı.

    TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in puanlama sisteminde değişiklik yapılmadığı takdirde Türkiye'nin Eurovision'a bu yıl da katılmayacağını açıklaması ardından Eurovision'da rüşvet ve oy satın alma iddiaları gündeme geldi. Avrupa Yayın Birliği (EBU) jüri oylarının satıldığıyla ilgili iddialar üzerine soruşturma başlattı. İbrahim Şahin, Türkiye'nin SMS oylarıyla yüksek puanlar aldığını belirtirken, "Eurovision düzenleme komitesi SMS ve jüri oylarının ağırlığını yüzde 50'ye getirerek aynı ağırlığı verince puanımızı aşağı çekti. Bunun değiştirilmesi yolundaki itirazlarımız sonuç vermeyince geçen yıl Eurovision'a katılmama kararı aldık" demişti.

    The Independent gazetesi, Eurovision'da rüşvet ve oy satın alma iddialarına dikkat çekerken, "Şimdi Eurovision sıfır puan alma tehlikesiyle karşı karşıya" diye espri yaptı.

    TÜRKİYE EUROVİSİON'A KATILMAYACAK

    İsveç basınında yer alan iddialara göre, İsveç'de Malmö'da yapılan Eurovision Şarkı Yarışması'na katılan bir delege, oy satın alma iddiasında bulundu.

    İsmi gizli tutulan kaynak, birçok delegenin birçok kez jürinin oylarını çalmaya kalkıştığını iddia etti. Bu kaynağa göre Azerbaycan, jüri üyelerinden "Bir yıl yetecek para" karşılığı yüksek puanlar satın almaya kalkıştı.

    Azerbaycanlı Farid Mammadov 234 puan almıştı ve 281 puanla birinci gelen Danimarkalı Emmelie de Forest'in arkasından ikinci gelmişti. Yapılan haberlere göre diğer delegeler yarı finalden bir hafta önce oy değiştirme planları yaptı. EBU iddiaları ciddiye aldığını ve Azerbaycan'ın soruşturma altında olduğunu söyledi. Yarışmada 19. gelen İngiliz şarkısı Bonnie Tyler, bir Fransız gazetesine Rusların Azerbaycan'a "Ödediğimiz puanları neden vermediniz?" diye şikayette bulunduğunu söylemişti.

    Azerbaycan'ın Litvanyalı öğrencilere birçok kez oy kullanmaları için para ödediği de iddia edildi.

    Kaynak: DHA





    Eurovision ile ilgili bomba iddia! Yorumları