Milli Piyade tüfeğimiz seri üretime geçiyor   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 09-14-2013 (12:15)   Son Mesaj: 09-14-2013 (12:15)    Cevap: 0    Gösterim: 537  

    09-14-2013

    Milli Piyade tüfeğimiz seri üretime geçiyor

    Milli Piyade tüfeğimiz seri üretime geçiyor
    Milli Piyade tüfeğimiz seri üretime geçiyor

    MKE Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Demirdöğen, Kırıkkale Silah Fabrikası'nda deneme aşamasında olan 'Milli Piyade Tüfeğinin' Ocak 2014'ten itibaren seri üretime geçeceğini söyledi.

    MKE Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Demirdöğen, Kırıkkale Silah Fabrikası'nda deneme aşamasında olan 'Milli Piyade Tüfeğinin' Ocak 2014'ten itibaren seri üretime geçeceğini söyledi. MKEK Ağır Silah ve Çelik Fabrikası Müdürlüğü Sergi Salonu'nda, Savunma Sanayi Tedarikçi Ürünleri Sergisi'nin açılışı gerçekleşti. MKE Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Demirdöğen, yaptığı konuşmada, şimdiden Milli Piyade Tüfeği'ne ilginin büyük olduğunu söyledi.

    MKE'nin 1024 alt yüklenici ile çalıştığını belirten Demirdöğen, Kırıkkale'den çok az yüklenici firma olduğunu ve bu sorunun Silah ve Mühimmat Organize Sanayi ile ortadan kalkacağını bildirdi.

    Makine Kimya Endüstri Kurumu'nun dünyaya açıldığını ve dünya ülkelerinin kurumlarını örnek aldığını belirten Demirdöğen, dış piyasada önemli bir yere sahip olduklarını söyledi.

    Kırıkkale'nin çehresini değiştirecek olan Silah ve Mühimmat Organize Sanayi Bölgesi'ne herkesin destek vermesini gerektiğini belirten Demirdöğen, kentte 5441 MKE çalışanı, 21 bin 500 MKE emeklisi olduğunu, 100 bin kişinin MKE'den ekmek yediğini belirti.

    MKE'nin ana hedefinin iç ve dış düşmanlara karşı, asker ve emniyet güçleri için silah, mühimmat ve mermi ihtiyacını karşılamak olduğunu söyleyen Demirdöğen, "MKE her geçen gün gelişiyor ve savunma sanayiine önemli katkılar sağlıyor." dedi.

    Yüklenici firmaların Kırıkkale'den olması gerektiğinin altını çizen Demirdöğen, "Bu konuda Kırıkkale Üniversitesi, Ticaret Odası ve kentin ileri gelen kurumları ile işbirliği içerisinde olmaları gerekir. Savunma sanayisi güçlü olan ülke ve kentler gelişir. Kurumlar, Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı bulunuyor. Devletten yardım almıyor ve kendi yağımızla kavruluyoruz." diye konuştu.

    Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ekrem Gök de MKE'nin Kırıkkale için ayrı bir yeri olduğunu ve kentin her alanda kendisini geliştirmesi gerektiğini söyledi.

    Gök, "Kendimizi geliştirmeliyiz. Başarılı sanayici ve iş adamlarına ihtiyaç var. Herkes harekete geçmeli. Elimizde MKE gibi önemli bir imkân var. Bunu değerlendirmeliyiz. Bizim elimizde iki tane OSB var ve bunlar atıl durumda. Önemli olan çalışmaları yapmak ve kente katkıda bulunmaktır. Bunun için iş adamlarının yani bizlerin harekete geçmesi gerekiyor. Biz bu 1024 alt yüklenici işlerini yapmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

    İşte Milli Piyade tüfeğimiz:

    Milli Piyade tüfeğimiz seri üretime geçiyor





    Milli Piyade tüfeğimiz seri üretime geçiyor Yorumları