Alevi iÅŸadamlarından CEM TV'ye boykot   Konuyu açan: Küba   Ä°lk Mesaj: 09-14-2013 (12:14)   Son Mesaj: 09-14-2013 (12:14)    Cevap: 0    Gösterim: 700  

    09-14-2013

    Alevi işadamlarından CEM TV'ye boykot

    Alevi işadamlarından CEM TV'ye boykot
    Alevi işadamlarından CEM TV'ye boykot

    Ankara da yapılması planlanan Camii ve Cemevi projesine karşı olan bazı Alevi iş adamları Cem Tv'yi boykot etti. Boykota ünlü Alevi sanatçılar da destek verdi.

    Ankara da yapılması planlanan Camii ve Cemevi projesine karşı olan bazı Alevi iş adamları Cem Tv'yi boykot etti. Boykota ünlü Alevi sanatçılar da destek verdi. Sünni ve Alevilerin birlikteliğine önemli katkı sağlaması beklenen 'Cami-Cemevi Kültür Merkezi'nin temeli törenle atıldı.

    Ankara'nın Mamak ilçesinde hayata geçirilecek olan proje, Hacı BektaÅŸ Veli Kültür EÄŸitim SaÄŸlık ve AraÅŸtırma Vakfı ile Cem Vakfı tarafından yürütülecek. Projenin finansmanını ise Alevi ve Sünni iÅŸ adamları üstlenecek.Bu projeyi destekleyen Alevi kurumları olduÄŸu gibi karşı çıkanlar da oldu. Bu ayrışmaya son olarakÂ* Türkiye'nin önde gelen müzik ÅŸirketleri de katıldı

    Türkiye'nin önde gelen müzik ÅŸirketleri aldıkları ortak kararla Ä°zzettin DoÄŸan'ın sahibi olduÄŸu Cem Tv ve Cem Radyo‘ya boykot kararı aldılar.

    EŞİTLİKTEN SÖZ EDEN İŞ ADAMLARININ TAVRI ŞAŞIRTTI

    Alevi iÅŸ adamlarına ait olan Kalan Müzik, Seyhan Müzik, Anadolu Müzik, Åžah Plak, Arda Müzik, Güvercin Müzik ve Akkiraz Müzik ÅŸirketleri kendilerine ait olan albümlerin ve kliplerin Cem TV ve Cem Radyo‘da yayınlanmasını yasakladılar.

    Müzik ÅŸirketleri tarafından Cem TV ve Cem Radyo'ya gönderilen resmi yazıÂ* şöyle:

    İngilizcede şok eden devrim! Klasik yöntemler rafa kalkıyor. Nasıl mı? Tıklayın!
    ? Aşağıda isimleri yazılı müzik şirketleri olarak ürettiğim ve kapağı üzerinde logolarımızın olduğu albümlerin ve kliplerin ?Cem Radyo - Cem TV? kanalarında yayınlanmasına bugünden itibariyle izin vermediğimizi tarafınıza iletir, yayınlarda kullanılması halinde gerekli yasal işlemlerin başlatılacağını bildiririz ?

    Alevilere ait olan müzik ÅŸirketleri Halk ve Özgün müzik alanında Türkiye'nin en önemli müzik ÅŸirketleri arasında. Halk, etnik ve özgün müziÄŸin önde gelen sanatçıların albümleriÂ* bu müzik ÅŸirketlerinin etiketleriyle çıkarılıyor.

    Müzik ÅŸirketlerinin yayın yasağı Ä°zzettin DoÄŸan'a vurulan büyük bir darbe. Zira DoÄŸan'ın sahibi olduÄŸu radyo ve tv kanalı bu ÅŸirketlerden çıkan albüm ve klipler büyük ilgi görüyordu. Özelikle Alevi müziklerine geniÅŸ yer verenÂ* Cem Radyo ve Cem TV bundan böyle bu ÅŸirklere ait albüm ve klipleri yayınlayamayacak. Bu da izleyici ve dinleyici kaybı demek.

    BOYKOTA ALEVİ SANATÇILAR DA DESTEK VERDİ

    Alevi sanatçılarda İzzettin Doğan'a tepki göstererek Cem Vakfı'nın gece ve organizasyonlarında yer almayacaklarını açıkladılar.

    İzzettin Doğan'ın Fetullah Gülen ile ?cami-cemevi? projesinde yer almasına tepki gösteren Tolga Sağ ve Gani Pekşen, Cem Vakfı Ankara Şubesi'nin Ankara'da yapacağı konser etkinliğinde yer almayacaklarını açıklamışlardı.







    Alevi işadamlarından CEM TV'ye boykot Yorumları