'Köyde iş olmayınca çocuk yapıyoruz'   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 09-10-2013 (13:11)   Son Mesaj: 09-10-2013 (13:11)    Cevap: 0    Gösterim: 514  

    09-10-2013

    'Köyde iş olmayınca çocuk yapıyoruz'

    'Köyde iş olmayınca çocuk yapıyoruz'
    'Köyde iş olmayınca çocuk yapıyoruz'

    Muş'ta 1100 nüfuslu Çatalık Köyü halkının 750'si çocuk. Neden mi? Cevabı, 10 çocuk babası Alican Şimşek veriyor: "İş olmayınca çocuk yapıyoruz. Ben şahsen çocuk yapmaya devam edeceğim..."

    Muş'ta 1100 nüfuslu Çatalık Köyü halkının 750'si çocuk. Neden mi? Cevabı, 10 çocuk babası Alican Şimşek veriyor: "İş olmayınca çocuk yapıyoruz. Ben şahsen çocuk yapmaya devam edeceğim..." Bu köyde her aileye yılda bir çocuk katılıyor. Muş'un Bulanık İlçesi'ne bağlı Çataklı Köyü'nün 1100 nüfusunun 750'sini çocuklar oluşturuyor. 23 çocuklu Muhtar Kemal Korkmaz'ın yolunda gittiklerini söyleyen köylüler, çocuk sayısını artırmak için adeta yarışa girmiş durumdalar.

    OKULA SIĞMIYORLAR

    Çocukların köydeki okula sığmağını anlatan Muhtar Kemal Korkmaz, "Ben başta olmak üzere köydeki ailelerin çocuk sayısı fazla. Artık çocuklarımız okullara sığmaz oldular. Bu köye ya bir ortaokul veya yatılı ilköğretim okula yapılmasını istiyoruz" diye konuştu.

    'EKONOMİK GÜCÜ GİDEREK ZAYIFLADI'

    Çocuk sayısının her yıl giderek arttığını belirten fahri imamlık yapan Sadrettin Aslan, 15 çocuğu olduğunu, köyde her aile çocuk sayısını artırmak için adeta yarışa girdiklerini anlattı. Çok çocuk olunca ailelerin ekonomik gücünün giderek zayıfladığını vurgulayan 10 çocuk babası Alican Şimşek ise "İş olmayınca çocuk yapmaya devam ediyoruz. Ben şahsen çocuk yapmaya devam edeceğim" dedi.

    DHA





    'Köyde iş olmayınca çocuk yapıyoruz' Yorumları