1 Türk 4 Suriyeli'ye bedel! İşte hesabı   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 09-10-2013 (12:13)   Son Mesaj: 09-10-2013 (12:13)    Cevap: 0    Gösterim: 540  

    09-10-2013

    1 Türk 4 Suriyeli'ye bedel! İşte hesabı

    1 Türk 4 Suriyeli'ye bedel! İşte hesabı
    1 Türk 4 Suriyeli'ye bedel! İşte hesabı

    Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak başta Türkiye olmak üzere komşu ülkelere sığınan Suriyeliler, sayıları çoğaldıkça yaşadıkları şehirlerde sorun olmaya başladı..

    Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak başta Türkiye olmak üzere komşu ülkelere sığınan Suriyeliler, sayıları çoğaldıkça yaşadıkları şehirlerde sorun olmaya başladı.. Ferhat Esnek'in haberi

    Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Gutteres (UNHCR), önceki hafta Cenevre'de yapılan toplantıda, Suriye'de ülkelerini terk ederek komşu ülkelere sığınan mültecilerin sayısının 2 milyonu geçtiğini ve bunların 490 bininin Türkiye'de olduğunu söyledi.

    Resmi olmayan rakamlarla bu sayının 750 bini geçtiği tahmin ediliyor.

    Mültecilerin büyük bölümü özellikle Gaziantep, Kilis ve Hatay'daki kamplarda yaşıyor.

    Ev tutan ve sokaklarda kalan Suriyeli aile sayısı da en az kamplarda kalanların yarısına yaklaştı.

    Hal böyle olunca güvenlik sorununun yanı sıra ekonomik anlamda da ciddi sorunlar yaşanıyor.

    1 İŞÇİ YERİNE 4 SURİYELİ ÇALIŞTIRIYORLAR

    Gaziantep'te asgari ücretle işçi çalıştıran işletmeler tercihlerini Suriyelilerden yana kullanmaya başladı.

    Kent merkezinde birçok mağaza ve işletmede Suriyeli görmek mümkün. Bu durum Adana ve Mersin'de de sık görülmeye başlandı.

    Yaklaşık bin TL maaş alan bir işçinin yerine 250 TL maaşla 4 Suriyeli çalıştıran işletmelere şimdilik ‘dur' diyenin olmaması da işini kaybeden vatandaşların ve ailelerin büyük tepkisini çekiyor.

    GECE ÇALIŞIP GÜNDÜZ PARKTA YATIYORLAR

    Binevler Mahallesi Muhtarı Ali Köse, mahallelinin parklara gidemediğini, gidenlerin ise rahatsız oldukları şikayetlerinin geldiğini söyleyerek ‘Suriyeliler geceleri çalışıyorlar, gündüzleri de parklarda konaklıyorlar. Geçen günlerde Cergibozanlar ismindeki süper markette hırsızlık olayı meydana geldi. Marketten para çalmışlar. Çalanın Suriyeli olduğu belirlendi ancak nerede olduğu belli deği' diyerek sorunu dile getirdi.

    KONUT FİYATLARI DA UÇTU

    Şehre yeni tayin olan memur ve çalışanlarla yeni evlenen çiftler de boş ev bulmakta oldukça zorlanıyor. Normal şartlarda 350-600 TL arasında seyreden kira fiyatları şimdiler de 750 TL ile 2 bin TL'ye kadar çıkmış durumda.

    HABER 7





    1 Türk 4 Suriyeli'ye bedel! İşte hesabı Yorumları