PKK geri çekilmeyi durdurdu   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 09-09-2013 (12:10)   Son Mesaj: 09-09-2013 (12:10)    Cevap: 0    Gösterim: 545  

    09-09-2013

    PKK geri çekilmeyi durdurdu

    PKK geri çekilmeyi durdurdu
    PKK geri çekilmeyi durdurdu

    PKK geçen hafta çekilmeyi durdurduklarını söylemişti. Ancak bu açıklama BDP tarafından 'resmi değil" denilerek yalanlanmıştı. Bugün o 'resmi açıklama' geldi.

    PKK geçen hafta çekilmeyi durdurduklarını söylemişti. Ancak bu açıklama BDP tarafından 'resmi değil" denilerek yalanlanmıştı. Bugün o 'resmi açıklama' geldi. KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, çözüm sürecinde hükümetin demokratikleşme ve Kürt sorununun çözümü konusunda gereken adımları atmadığı için 8 Mayıs'ta başlatılan geri çekilmenin durdurulduğunu açıkladı. KCK, çözüme fırsat verilmesi maksadıyla ateşkesin devam edeceği belirtildi.

    Kandil'de bulunan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin demokratikleşmesi temelinde Kürt sorununun çözümünü sağlayacağı inancıyla 21 Mart 2013'te açıklanan bu Demokratik Kurtuluş Manifestosu İmralı'da yapılan görüşmeler sonucu gerçekleştiği belirtildi.

    Açıklamada, KCK'nın üzerine düşenleri yaptığı halde devlet ve hükümetin bu adımlara hiçbir karşılık vermediği, Kürt Özgürlük Hareketi'nin attığı adımların hiçbir siyasal karşılığı yokmuş gibi davranıldığı iddia edildi.

    "DEMOKRATİKLEŞME KONUSUNDA HİÇ BİR ADIM ATILMAMIŞTIR"

    Hükümetin çözüm üzerinde değil de savaş üzerinde yoğunlaştığı anlaşıldığı belirtilen KCK açıklamasında, "Çatışmasızlık içinde geçen dokuz ay, savaş ortamında yapılamayan askeri nitelikteki çalışmaların yapılmasıyla geçirilmiştir. Türkiye'nin demokratikleşmesi konusunda hiçbir adım atılmamıştır. Demokratik siyasetin önünün açılması açısından tüm KCK tutuklularının serbest bırakılıp terörle mücadele yasasının ortadan kaldırılması bile gerçekleşmemiştir. Yıllardır tüm hükümetlerin paketler hazırlayıp hiçbir sorunu çözmemesi yaklaşımı AKP hükümeti tarafından da sürdürülmektedir. Toplumdaki her demokratikleşme sorununun muhataplarıyla tartışılıp çözülmesi gerekirken, Türkiye'nin en temel sorunu olan Kürt sorununda Kürt halkının iradesini temsil eden liderlik ve kurumların görüşlerinin alınmaması bir çözüm zihniyetinin olmadığının en somut kanıtıdır" denildi.

    "ATEŞKES SÜRÜYOR"

    Açıklamada ayrıca, geri çekilmenin durdurulmasına rağmen ateşkesin devam ettiği ifade edildi.





    PKK geri çekilmeyi durdurdu Yorumları