Topbaş: Nefeslerin tutulduğu andayız   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 09-07-2013 (13:12)   Son Mesaj: 09-07-2013 (13:12)    Cevap: 0    Gösterim: 511  

    09-07-2013

    Topbaş: Nefeslerin tutulduğu andayız

    Topbaş: Nefeslerin tutulduğu andayız
    Topbaş: Nefeslerin tutulduğu andayız

    Kadir Topbaş, 2020 Olimpiyatlarına ev sahipliği yapacak kentin belirleneceği Arjantin'de 'Nefeslerin tutulduğu andayız' dedi.

    Kadir Topbaş, 2020 Olimpiyatlarına ev sahipliği yapacak kentin belirleneceği Arjantin'de 'Nefeslerin tutulduğu andayız' dedi. Türk basınına karar anının yaklaştığını ve yapılan hazırlıklar neticesinde İstanbul'a sevinçli bir haberle dönmek istediklerini söyleyen Topbaş, BBC'nin Suriye ile ilgili sorusuna, "Bunlar yüzyıl devam edecek savaşlar değil. Türkiye olarak yardımcı oluyoruz ve istiyoruz ki Suriye'ye bir an önce barış gelsin" şeklinde cevap verdi.

    Topbaş, yoğun bir çalışma dönemi geçirdiklerini belirterek, "Nefeslerin tutulduğu bir andayız. Üç aday kentten birisi olarak yoğun bir çalışma sonucunda artık sonucu bekleme noktasındayız. Burada özellikle ifade etmek isterim ki gerçekten bu heyecanlı bekleyişte milletimizin arkamızdaki büyük desteğini hissediyoruz. Milletçe bunu başaracağız" diye konuştu.

    İstanbul'un özlediği Olimpiyatlara kavuşacağına inandığını ifade eden Kadir Topbaş, "İnanıyorum ki 76 milyon milletimizin yıllardan beri özlediği ve İstanbul'un bir olimpiyat kenti olma konusundaki hassasiyetlerimiz bu neticede hayata geçecek. Buna doğru gidiyoruz inşallah. Beklentimiz bu. Uzun soluklu bir maratondan geliyoruz. Çok kolay değil. Diğer aday kentler yüzlerce ekibiyle birlikte gelmişler. Onlar da kendi çalışmalarını yapmaktalar. Bizim arkadaşlarımız da STK'lar da işadamlarımızda sağolsunlar bu desteklerini esirgemediler" dedi.

    Başbakan Tayyip Erdoğan'a teşekkür eden Topbaş şunları söyledi:

    "Sayın Başbakanımıza özellikle ve hassasiyetle teşekkür ediyorum. Kendileri de bu gece gelecekler ve yarın bir sunum yapacaklar. Hükümet boyutunda destek verilmesi de önemli bir güç vermekte. Kentlere verilen önemli bir payedir, o şekilde algılanmaktadır. İstanbul, altyapısı ve ulaşım sistemlerindeki çalışmalarıyla ve sunduğumuz bütçenin büyüklüğüyle diğerlerinden farklıdır. İnanıyorum ki 2020'ye doğru giderken zaten bu sorunları da çözmüş ve 2020'yi haketmiş bir kent haline geleceğiz. Her şeyin hayırlısını diliyorum. Milletimize sevgi ve selamlarımızı gönderirken dualarını bizden eksik etmesinler. Yaptığımız bu çalışmalar ve alacağımız 2020 olimpiyatları çocuklarımız ve geleceğimiz için olduğunu buradan söylemek istiyoruz. İsteriz ki dönüşümüzde bu coşkuyu milletçe beraberce yaşayalım. Bu heyecanı milletimizle halkımızla paylaşalım"
    İstanbul'da birkaç meydanda yapılacak düzenleme ile halkın da bu heyecanı yakından yaşayacağını belirterek, "TRT İstanbul'un bir kaç meydanında bir düzenleme ve konuyla ilgili çalışma yapmakta. İnşallah o meydanlarda halkımızın buluştuğu heyecanı birlikte yaşadığımız bir atmosferi beraber görür beraber yaşarız" dedi.

    "DÜNYADA İLK KEZ İKİ KITADA BİR OLİMPİYAT YAŞANMIŞ OLACAK"

    Topbaş, BBC'ye verdiği röportajda ise, "Herkesin eşit mesafede ve her bir kent kendi şansını deniyor. Bu görüş içindeyiz. Bazı farklılıklarımızın olduğunu ifade etmek istiyorum. İstanbul 2020 Olimpiyatları'nı aldığı zaman dünyada ilk kez iki kıtada bir olimpiyat yaşanmış olacak" dedi.





    Topbaş: Nefeslerin tutulduğu andayız Yorumları