Kadıköy'de ODTÜ'ye destek eylemi   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 09-07-2013 (12:13)   Son Mesaj: 09-07-2013 (12:13)    Cevap: 0    Gösterim: 478  

    09-07-2013

    Kadıköy'de ODTÜ'ye destek eylemi

    Kadıköy'de ODTÜ'ye destek eylemi
    Kadıköy'de ODTÜ'ye destek eylemi

    Ankara'da Büyükşehir Belediyesi'nin ODTÜ-100. Yıl-Çiğdem Mahallesi bölgesinden geçirmek istediği otoyol projesine karşı başlayan eylemlerden sonra, Kadıköy'de de bir grup toplanarak protesto gösterisi düzenledi.

    Ankara'da Büyükşehir Belediyesi'nin ODTÜ-100. Yıl-Çiğdem Mahallesi bölgesinden geçirmek istediği otoyol projesine karşı başlayan eylemlerden sonra, Kadıköy'de de bir grup toplanarak protesto gösterisi düzenledi. Sosyal medyadan yapılan çağrılarla saat 21.30 sıralarında toplanan yaklaşık 500 kişi Altıyol Boğa Heykeli'nin önünde toplandı. "Diren ODTÜ Kadıköy Seninle" uazılı pankart taşıyan grup Bahariye Caddesi üzerinden Kadıköy Çarşı'ya bir yürüyüş gerçekleştirdi.

    "ODTÜ diren" "Bu daha başlangıç mücadele devam" "Heryer Taksim Heryer Direniş" sloganları atan grup daha sonra tekrar Altıyol'a gelerek oturma eylemi yaptı. Altıyoldan Kadıköy İskelesi'ne inen yol trafiğe kapandı. Otobüs yolcuları Altıyol'da inip yaya olarak devam ediyorlar. Oturma eylemi yaklaşık 50 kişi ile sürüyor.

    Kaynak: DHA





    Kadıköy'de ODTÜ'ye destek eylemi Yorumları