Fedakar turist yaÅŸama tutunamadı!   Konuyu açan: Gündemci   Ä°lk Mesaj: 09-06-2013 (07:11)   Son Mesaj: 09-06-2013 (07:11)    Cevap: 0    Gösterim: 488  

    09-06-2013

    Fedakar turist yaşama tutunamadı!

    Fedakar turist yaşama tutunamadı!
    Fedakar turist yaşama tutunamadı!

    Beykoz'da bir otelde düzenlenen programa katılan Tunus'lu turist denizde boğulma tehlikesi geçiren baba ve oğlunu kurtardıktan sonra dalgalara kapıldı.

    Beykoz'da bir otelde düzenlenen programa katılan Tunus'lu turist denizde boğulma tehlikesi geçiren baba ve oğlunu kurtardıktan sonra dalgalara kapıldı. Otel görevlileri ve yardıma gelen vatandaşların uzun süren çabalarıyla denizden çıkarılan turist sahilde yapılan ilkyardım çalışmalarının ardından hastaneye kaldırılırken hayatını kaybetti.

    Türk-Arap ilişkileri Merkezi tarafından Riva'da bir otelde düzenlenen "3. İslam Ülkeleri Kanaat Önderleri Formu" na katılan Tunus'lu Ahmet Tanguri (60) öğle arasında otelin plajında dinlenmeye çekildi. Bu sırada denize giren bir baba oğulun dalgalar arasında çırpınarak yardım istemesi üzerine elbiselerini çıkarıp yanına can simidi de alarak denize atladı. Kısa sürede baba ile oğlunun yanına ulaşan Ahmet Tanguri can simidini küçük çocuğa vererek kayalıklara çıkartmayı başardı. Daha sonra çocuğun babasının da kayalıklara çıkartan Taguri bu bırada kendisi de kayalıklara çıkmak isterken dalgalarak kapılarak suda kayboldu.

    KAYALIKLARDA CAN PAZARI

    Bağrışmalar üzerine kısa sürede olay yerine gelen otel görevlileri ve vatandaşlar Tanguri'ye ulaşarak kayalıklara çıkarttı. Yaşlı turiste vatandaşlar kayalıkların üzerinde ilkyardım yaparken olay yerine ambulans ve jandarma ekipleri çağırıldı. Tunuslu turist kayalıkların üzerinde vatandaşların yaptığı ilk müdahalenin ardından can simidi bağlanarak jetski yardımıyla plaja çıkarıldı.

    KALP MASAJI YAPILDI

    Plaja çıkarılan turiste burada da otelin sağlık görevlisi tarafından tarafından kalp masajı ve sunni tenefüs yapıldı. Kısa süre sonra olay yerine sağlık ekipleri geldiler. Koşarak plaja inen sağlık görevlileri boğulan yaşlı adamı hayata döndürmek için oksijen vererek tıbbi cihazlarla yaklaşık 15 dakika müdahale ettiler.

    YAKINLARI DUA ETTÄ°

    Sağlık ekiplerinin müdahalesi sırasında olayı duyarak plaja inen yaşlı adamın yakınları gözyaşları içinde dua ettiler. Yaşlı adan yapılan müdahalenin ardından ambulansa konularak hastaneye götürüldü. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşlı adam yolda hayatını kaybetti.

    Â*

    Kaynak: DHA





    Fedakar turist yaşama tutunamadı! Yorumları