Ali Koç'tan CNNTurk'ten Mengü'ye ders gibi sözler   Konuyu açan: Savrozi   Ä°lk Mesaj: 09-06-2013 (07:11)   Son Mesaj: 09-06-2013 (07:11)    Cevap: 0    Gösterim: 516  

    09-06-2013

    Ali Koç'tan CNNTurk'ten Mengü'ye ders gibi sözler

    Ali Koç'tan CNNTurk'ten Mengü'ye ders gibi sözler
    Ali Koç'tan CNNTurk'ten Mengü'ye ders gibi sözler

    CNNTürk sunucusu Nevşin Mengü 2020 olimpiyatlarıyla ilgili gelişmelerle ilgili görüşünü almak istediği Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç'tan hiç beklemediği cevaplarla karşılaştı.

    CNNTürk sunucusu Nevşin Mengü 2020 olimpiyatlarıyla ilgili gelişmelerle ilgili görüşünü almak istediği Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç'tan hiç beklemediği cevaplarla karşılaştı. VİDEO İÇİN TIKLAYIN Yahya Gür'ün haberi

    CNNTürk'te her akşam 17.00 ile 20.00 saatleri arası Ana Haber programını sunan CHP'li eski Milletvekili Şahin Mengü'nün kızı Nevşin Mengü, 2020 Olimpiyatlarıyla ilgili Arjantin'deki gelişmeleri ekrana getirdi. Mengü olimpiyatlarda Türkiye'nin şansını değerlendirmek için de Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç'la telefonla görüştü.

    Telefon baÄŸlantısında Mengü, Ali Koç'aÂ*Â*Gezi olaylarının Türkiye'nin ÅŸansını azaltacağı iddiası ile birlikteÂ*[/B]doping olayları,[/B]Â*Suriye krizi[/B]Â*veÂ*son günlerde hızla artan dolar nedeniyle Türkiye'nin olimpiyat yatırımlarının altından kalkmasının zorlaÅŸacağı[/B]Â*ÅŸeklinde soru yöneltti.

    Ali Koç, ise canlı bağlantıda Gezi olaylarının Boines Aires'e yansıdığına ilişkin bir gözlemi olmadığını, Arjantin'de bulunan heyetin son derece olumlu bir hava içinde olduğunu vurguladı.
    Ali Koç, Mengi'ye hitaben olumsuz haberlerin daha çok pirim yapması yüzünden bu olaya da olumsuz yaklaştığını hatırlatarak, "Olimpiyatlarla ilgili gerçekleştirilecek yatırımlar uzun dönemli projeler ve bunlar zaten gerçekleştirilecek. Doların şu anda yükseliyor olmasının bu yatırımlarla ilgili hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur." Dedi.

    "Siz herhalde konulara olumsuz yaklaşıyorsunuz, olumsuz haber daha kıymetli oluyor" diyen Ali Koç çocuklarının bu heyecanla yaşamasını isteyen bir insan olduğunu vurguladı ve "Bir Türk, bir Müslüman olarak bu olayın gerçekleşmesini isteyen bir insanım. Çünkü ilk defa bir İslam ülkesine gelecek. Bu bölgede yaşayan biri olarak bu heyecanın gerçekleşmesini istiyorum. Biz bunu kazanabilirsek ki İnşallah bunu kazanacağız. O zaman spor anlayışımız da değişecek. Dolayısı ile Türk gençliğinin gelişimi de değişecektir. Biz bu olayın heyecanını yaşarken, Doların çıkması veya Suriye'de yaşananlara çok önem vermiyorum. Bahsettiğiniz diğer ülkelere baktığınızda onların yaşadığı olumsuzluklar Japonya ve İspanya'da yaşanan olumsuzluklar bizim yaşadıklarımızın çok ama çok ötesinde" dedi.

    Ali Koç Türkiye'nin iki handikapı bulunduğunu, bunun da Rio'da yaşanan sıkıntı ile birlikte IOC ve Türkiye'de yapılacak seçimlerin aynı döneme denk gelmesi olarak gösterdi.
    Ali Koç daha sonra Türkiye'nin hükümet ve iş dünyası ile birlikte bu konuda yaptığı hazırlıkları ve gelinen son durumu şöyle anlattı:



    Kaynak: Haber7





    Ali Koç'tan CNNTurk'ten Mengü'ye ders gibi sözler Yorumları