Kadir Topbaş 2020 için dua isteyerek gitti   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-05-2013 (13:12)   Son Mesaj: 09-05-2013 (13:12)    Cevap: 0    Gösterim: 465  

    09-05-2013

    Kadir Topbaş 2020 için dua isteyerek gitti

    Kadir Topbaş 2020 için dua isteyerek gitti
    Kadir Topbaş 2020 için dua isteyerek gitti

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na ev sahipliği için ilk kez bu kadar hazır ve güçlü olduklarını söyledi. Topbaş, İstanbul'un artık olimpiyat tacını başına takmasının zamanının geldiğini belirterek "Milletimizden dua bekliyoruz" dedi.

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na ev sahipliği için ilk kez bu kadar hazır ve güçlü olduklarını söyledi. Topbaş, İstanbul'un artık olimpiyat tacını başına takmasının zamanının geldiğini belirterek "Milletimizden dua bekliyoruz" dedi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na ev sahipliği yapacak şehrin açıklanacağı Arjantin'e gitti.

    Topbaş seyahat öncesi Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. Heyecan verici bir güne başladıklarını ifade eden Torbaş, 7 Eylül Cumartesi günü olimpiyatlara ev sahipliği yapacak kentin açıklanacağını hatırlattı.

    Topbaş, "Sayın Başbakanımız sürecin en başından beri güçlü bir irade ortaya koydu. Spor Bakanlığımaz başta olmak üzere ilgili tüm bakanlıklarımız kararlılık gösterdi. Olimpiyat Komitmiz çok titiz çalıştı. İş dünyamız sponsorluk anlamında üzerine düşeni yaptı. Sivil toplum örgütlerimiz ve medyamız desteklerini esirgemedi. Milletimiz de ev sahipliği arzusunu en güçlü şekilde ortaya koydu. Çalışma takvimimiz belli. Sonuçta İstanbul'un zirve şehir olacağın öngörebiliyoruz. Gücümüz, enerjimiz, heyecanımız, kaynağımız var." şeklinde konuştu.

    Arjantin'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte Türkiye'den kalabalık bir heyetin hazır bulunacağını ifade eden Kadir Topbaş, "Bu yetkili, görevi daha önemlisi gururu alıp İstanbul'umuza getirmek istiyoruz. Bu amaçla bu umutla yola çıkıyoruz. İhtiyatlı iyimserliğin de ötesinde özgüven dozu yüksek bir umuttan söz edebiliriz. Zira Türkiye beşinci kez aday oluyor. Daha önce 2000, 2004, 2008 ve 2012 Yaz Olimpiyatları'na aday olmuştuk. Ama ilk kez bu kadar hazırız ve güçlüyüz. 2020 yılında İstanbul'un hangi hedeflere ulaşmış olacağını öngörebiliyoruz. Geleceği öngörebilmenin yolu onu planlamaktır." diye konuştu.

    BU ZAMANLARDA AYRILIK GAYRILIK OLMAZ

    Kadir Topbaş, "Türkiye'nin itibarını yükseltecek bu tür süreçler milletçe tek yürek olup attığımız zamanlardır. Bu zamanlarda ayrılık gayrılık olmaz. Hep birlikte ortak hedefe kilitleniriz, odaklanırız. Bu milletimize ait bir güzelliktir. Çok özverili titiz ve bilinçli bir çalıma yürütüldü. Herkez üzerine düşen görevi büyük bir hassasiyetle yerine getirdi. Şimdi, verilen bu emeklerin meyvesini almak istiyoruz. İstanbul tarihiyle, kültürüyle barış ve hoşgörü misyonuyla en değerli taçları başında taşıyor. İstanbul'un olimpiyat şehri tacını da başına takmasının vaktı geldi diye düşünüyoruz. İşte bu duygularla yola çıkıyoruz. Milletimizden dua bekliyoruz." dedi.

    İstanbul'un şansını sorun gazetecilere Kadir Topbaş, İstanbul'un tarihi ve coğrafyasıyla beklentisi yüksek bir şehir olduğunu dile getirdi. Karar komitesinin herkese aynı mesafede olduğunu vurgulayan Topbaş, daha hassa davranmalarının gerektiğini ifade etti. Topbaş, böylesine bir devlet desteğinin hiçbir zaman olmadığının altını çizdi.

    Topbaş, basın toplantısının ardından AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkınbak ve İBB Meclis 2. Başkanvekili Göksel Gümüşdağ'la birlikte kararın açıklanacağı Arjantin'e hareket etti.





    Kadir Topbaş 2020 için dua isteyerek gitti Yorumları