28 Şubat dava dosyasında 'pes' dedirten ayrıntı   Konuyu açan: Küba   İlk Mesaj: 09-03-2013 (12:11)   Son Mesaj: 09-03-2013 (12:11)    Cevap: 0    Gösterim: 524  

    09-03-2013

    28 Şubat dava dosyasında 'pes' dedirten ayrıntı

    28 Şubat dava dosyasında 'pes' dedirten ayrıntı
    28 Şubat dava dosyasında 'pes' dedirten ayrıntı

    28 Şubat dava dosyasında 17 Ağustos Marmara depremiyle ilgili yer alan belgeler 'pes' dedirtti.

    28 Şubat dava dosyasında 17 Ağustos Marmara depremiyle ilgili yer alan belgeler 'pes' dedirtti. Postmodern darbeciler 17 Ağustos depreminin ardından can pazarı yaşanırken 'irtica' derdine düşmüş.

    Yakın tarihinin karanlık güçleriyle yüzleşen Türkiye, dün tarihî bir ana daha şahit oldu. 28 Şubat post modern darbesiyle ilgili 103 sanığın, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni cebren düşürmeye, devirmeye teşebbüs etmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet talebiyle yargılanacağı davanın ilk celsesi dün Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı.

    İNSANLAR ÖLÜRKEN ONLAR BAKIN NEYİN DERDİNDEYMİŞ?

    28 Şubat dava dosyasında yer alan belgeler ise, 'pes' dedirtti. Belgeler arasında binlerce kişinin can verdiği 17 Ağustos Marmara depremi sonrası Genelkurmay'ın MİT'le yaptığı yazışmalar dikkat çekti. 'Acil istihbarat istekleri' başlıklı yazıda, "deprem bölgesindeki irticacı gruplar, sol örgütler ve PKK hakkında bilgi isteniyor. 8 sayfalık soru hazırlayan karargâhın deprem bölgesindeki hasarlar, ölümler dışında MİT'ten araştırılmasını istediği konulardan bazıları şöyle: "İrticacı örgütler tarafından deprem bölgesinde ücretsiz hizmet veren haberleşme merkezleri var mı? İrticacı iş adamları ve kuruluşlar tarafından kurulan çadır kent var mı? İrticacı örgütlerden bölgede izinsiz olarak depremzedelere nakdi yardım toplayan var mı? Yardımları yandaşlarına dağıtan irticacı vakıf ve dernekler var mı? PKK yandaşı siyasi organizasyonlar tarafından yardım kampanyaları düzenleniyor mu?.."Öte yandan, avukat Müşir Deliduman tarafından duruşmanın sonunda o dönem Devlet Güvenlik Mahkemesi savcısı olan Nuh Mete Yüksel hakkında görevi kötüye kullandığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu.

    Kaynak: İHA





    28 Şubat dava dosyasında 'pes' dedirten ayrıntı Yorumları