Lübnan'dan ayrılan Türk bölüğü yurda döndü   Konuyu açan: Gündemci   Ä°lk Mesaj: 09-02-2013 (12:21)   Son Mesaj: 09-02-2013 (12:21)    Cevap: 0    Gösterim: 557  

    09-02-2013

    Lübnan'dan ayrılan Türk bölüğü yurda döndü

    Lübnan'dan ayrılan Türk bölüğü yurda döndü
    Lübnan'dan ayrılan Türk bölüğü yurda döndü

    UNIFIL komutası altında görev yapan Türk İstihkam ve İnşaat Bölüğü İskenderun Limak Limanı'nda törenle karşılandı.

    UNIFIL komutası altında görev yapan Türk İstihkam ve İnşaat Bölüğü İskenderun Limak Limanı'nda törenle karşılandı. Lübnan'da Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü (UNIFIL) komutası altında görev yapan Türk İstihkam ve İnşaat Bölüğü, İskenderun Limak Limanı'nda törenle karşılandı.

    Beyrut Limanı'ndan dün 16'sı sivil 229 kişilik personeli ile ayrılan Türk İstihkam ve İnşaat Bölüğü'nü taşıyan TGC İskenderun Gemisi, sabah saatlerinde İskenderun Limak Limanı'na geldi. Bölük personeli İskenderun Kaymakam Vekili ve Belen Kaymakamı Abdülaziz Aydın, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tugğeneral Hakan Atınç, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan ile diğer ilgililer ve aileler tarafından karşılandı.

    İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç Lübnan'dan gelen Türk İstihkam ve İnşaat Bölüğü'nün komutanı İstihkam Binbaşı Halil Serdar Canbaş'a çiçek verdi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından resmi geçit töreni yapıldı.

    Tuğgeneral Atınç'ın bölüğü selamlamasının ardından askerler kendilerini bekleyen aileleriyle buluştu.

    Askerlerin ailelerine kavuşmasında duygulu anlar yaşandı. Törenin ardından protokolde bekleyen askerlerin eş ve çocukları koşarak yakınlarına sarıldı. Aileler ve çocuklar aylardır göremedikleri yakınlarıyla dakikalarca hasret giderdi.

    İkizler babalarına kavuştu

    Bu arada Lübnan'daki birlikte görev yapan Uzman Çavuş Fatih Özdal da 6 ay önce dünyaya gelen ikiz çocukları Gökçen ve Kaan'ı ilk kez gördü.

    Fatih Özdal'ın babası Şuayip Özdal, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun yaklaşık 7 aydır Lübnan'da bulunduğunu ve çocuklarını sadece internetten gördüğünü söyledi.

    Hasibe Özdal da eşini 7 aydır görmediğini ve çok özlediğini anlatarak mutlu ve gururlu olduğunu kaydetti. Uzman Çavuş Fatih Özdal'ın ise çocuklarını kucağına aldığında duygulandığı görüldü.

    Özdal, çocuklarını ilk kez gördüğünü belirterek, vatan topraklarını döndüğü için mutlu ve gururlu olduğunu söyledi.

    Uzman Çavuş Nejdet Çebel ise Türkiye'ye Lübnan'da en iyi şekilde temsil ettiklerini anlatarak, "Kazasız belasız tekrar vatanımıza döndüğümüz için çok mutluyum. Ben orada şunu gördüm Osmanlı'nın kalıntıları Lübnan'da hala var. Yani bizim izlerimiz hala Lübnan'da duruyor" diye konuştu.

    Çebel'in kızı Gizem ise babasını çok özlediÄŸini, kavuÅŸtuÄŸu içinÂ* çok mutlu olduÄŸunu söyledi.

    "Kışlamız örnekti. Herkes yaptığımız hizmetlere hayran kaldı"

    Uzman ÇavuÅŸ Gürdal Yıldız da Lübnan'da bulunan tüm askeri birliklerin kendilerini örnek aldığını belirterek, "Kışlamız örnekti. Herkes orada yaptığımız hizmetlereÂ* hayran kaldı" dedi.

    Lübnan'ın güneyindeki Şaitiye kasabasında 2006 yılında İsrail ile Hizbullah arasındaki savaştan sonra, BM Güvenlik Konseyi'nin 1701 sayılı kararının ardından oluşturulan Barış Gücü (UNIFIL) bünyesinde 20 Ekim 2006 tarihinden itibaren göreve başlayan söz konusu kara bölüğü, Türk hükümetinin aldığı kararın ardından dün Lübnan'daki görevini sona erdirdi.

    Türkiye'nin UNIFIL bünyesinde görev yapan deniz gücünün bir fırkateyn ile görevine devam edeceği belirtiliyor.

    Bölükte bugüne kadar 2 bin 955 personelin görev yaptığı kaydedildi.

    Birliğin BM Lübnan Görev Kuvveti komutasında istihkam ve inşaat alanında kendilerine verilen tüm görevleri başarıyla yerine getirken, birliğin görev kuvvetinin karargahının genişletilmesi, Lübnan-İsrail arasındaki Mavi Hat'ta 46 sınır taşı inşaası, her türlü yol yapım ve zemin düzenlemesi çalışması, helikopter alanı ve nöbet kulesi inşaaları yaptığı bilgisi verildi.

    Birliğin sivil asker işbirliği kapsamında bilgisayar dershaneleri başta olmak üzere çeşitli dershanelerin kurulması, çocuk park alanları inşaası, sağlık taramaları, başarılı Lübnanlı öğrencilerin sosyal ve kültürel gezi kapsamında Türkiye'ye gönderilmesi, Ramazan ve Kurban bayramlarında köy ziyaretleri, yardım paketlerinin dağıtılması gibi görevleri de yerine getirdiği de kaydedildi.

    Kaynak: AA





    Lübnan'dan ayrılan Türk bölüğü yurda döndü Yorumları