Alkol düzenlemesi haftaya başlıyor   Konuyu açan: Gündemci   İlk Mesaj: 09-02-2013 (12:57)   Son Mesaj: 09-02-2013 (12:57)    Cevap: 0    Gösterim: 500  

    09-02-2013

    Alkol düzenlemesi haftaya başlıyor

    Alkol düzenlemesi haftaya başlıyor
    Alkol düzenlemesi haftaya başlıyor

    Gece 22.00 ile sabah 06.00 saatleri arasında alkollü içkilerin perakende satış yasağı 9 Eylül'de başlıyor. Yasak, market, büfe, bakkal ve bayileri kapsıyor.

    Gece 22.00 ile sabah 06.00 saatleri arasında alkollü içkilerin perakende satış yasağı 9 Eylül'de başlıyor. Yasak, market, büfe, bakkal ve bayileri kapsıyor. Yeni yasaya göre, alkollü içkiler işletme dışından görülecek şekilde vitrinlerde de yer alamayacak. Alkollü içkiler lokanta restoran, gece klübü, bar ve benzeri yerlerde ise saat sınırlaması olmadan açık olarak tüketilebilecek. Ancak tesis sınırları dışında tüketilmek üzere içki satışı yapılamayacak. Bu düzenlemenin park, bahçe, sahil ve kır düğünlerinde alkollü içki içilmesine ilişkin yasaklara dayanak oluşturacağı belirtiliyor.

    OKUL VE DERSANE YANI
    Alkollü içki satışı yapılan yerler ile, eğitim kurumları ve dersaneler, öğrenci yurtları ve ibadethaneler arasında en az 100 metre mesafe bulunacak. Bu koşul turizm belgeli işletmeler için aranmayacak. Öğrenci yurtları, sağlık hizmeti verilen yerler, stadyum ve spor salonları, eğitim ve öğretim kurumları, pastane, kıraathane, bezik ve briç salonları ile akaryakıt istasyonlarının mağaza ve lokantalarında içki satılamayacak. 18 yaşın altındakilere de içki satışı yapılamayacak.

    UYARILAR KONULACAK
    Alkollü içkilerin reklam ve tanıtımını yasaklayan yasa, özendirici, teşvik edici kampanya, promosyon ve etkinliklere de yasak getiriyor. TV'lerde yayınlanan dizi, film ve kliplerde alkollü içkileri özendirici görüntülere yer verilemeyecek. Alkollü içkilerin ambalajı üzerine de zararlarını belirten Türkçe uyarılar konulacak.

    2 YIL HAPİS CEZASI
    Trafik kontrolünde 1.00 promilin üzerinde alkollü olduğu saptananlara 2 yıla kadar hapis cezası verilecek. 1.00 promil, 2 kadeh rakı ya da 4 şişe biraya eşdeğer oluyor. Özel otomobillerde 0.50, diğer araçlarda 0.20 promilin üzerinde alkollü olan sürücülerin trafik kazasına neden olmaları halinde haklarında TCK hükümleri uygulanacak. Alkolmetreyi üflemeyene ise 2 bin TL para cezası verilip, sürücü belgelerine 2 yıl el konulacak. Sürücü koltuğunda da artık sigara içilemeyecek.





    Alkol düzenlemesi haftaya başlıyor Yorumları