Bozdağ: 'Palalı'nın serbest bırakılması yanlış   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-02-2013 (05:56)   Son Mesaj: 09-02-2013 (05:56)    Cevap: 0    Gösterim: 457  

    09-02-2013

    Bozdağ: 'Palalı'nın serbest bırakılması yanlış

    Bozdağ: 'Palalı'nın serbest bırakılması yanlış
    Bozdağ: 'Palalı'nın serbest bırakılması yanlış

    Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Fas'tan Türkiye'ye dönen palalı saldırganın tutuksuz yargılanmasını doğru bulmadığını söyledi.

    Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Fas'tan Türkiye'ye dönen palalı saldırganın tutuksuz yargılanmasını doğru bulmadığını söyledi. İstanbul'daki olaylarda palalı saldırgan olarak anılan kişinin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasını doğru bulmadığını ifade eden Bozdağ, şu değerlendirmeyi yaptı: "Geçenlerde Hacı Bektaş'ta şahsıma dönük bir saldırı oldu. Biz o saldırı karşısında tavrımızı ortaya koyduk. Yargı süreçlerinde verilen kararı da eleştirdik. Kendi açımızdan bir değerlendirmemizi yaptık. Bunu yapmak yanlış bir şey değil. Hem siyasetin tutumunu hem yargı süreçlerine ilişkin değerlendirmeler yapmak bir siyasetçi olarak benim hakkımdır. Bu doğru olan bir şeydir. Eğer bunlar yapılmıyorsa o zaman yanlışlık vardır, ama öte yandan geçenlerde Fas'tan gelen palalı olarak anılan kişi ile ilgili yargılama sürecinde mahkeme tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Ben bunu da yanlış gördüm. Neden, çünkü tutuklu yargılamak böylesi olaylarda olmayacak da hangi hadisede olacak? Evet bir olayda tutuklu yargılama yapmak hakimin veya mahkemenin takdirindedir, zorunlu olay değildir. Ama mahkeme takdirini kullanırken olayın vahametine bakması lazım, toplumda uyandırdığı infiale de bakması lazım, kanunda infial yazmayabilir, ama diyelim ki tutuklama yasağı olmayan bir konuda mahkeme takdir hakkını kullanırken olayı çok geniş boyları ile değerlendirmesi lazım."

    "CEZA MEVZUATINDA DEĞİŞİKLİK YAPILACAK"

    Türkiye'nin ceza hukuku mevzuatında bazı düzenlemelere ihtiyacı olduğunu söyleyen Bozdağ, "Bu olaylar da göstermiştir ki Türkiye'nin ceza hukuku mevzuatında bazı düzenleme ihtiyaçları çok açık ortadadır. Önümüzdeki günlerde bu anlamda hem cinsel saldırılara ilişkin yaptırımlar konusunda hem de kamu düzenini, kamu güvenliğini daha etkin bir şekilde tesis etmeyi amaçlayan düzenlemeler önümüze gelecektir ve bunlar Meclisimizde görüşülerek yasalaşma imkanı bulacaktır. Şu anda Adalet Bakanlığımız bu konunun üzerinde bir çalışma yapmaktadır." açıklamasında bulundu.

    Kaynak: CİHAN





    Bozdağ: 'Palalı'nın serbest bırakılması yanlış Yorumları