BÇG'nin laikliğe aykırı bulduğu şarkı   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 08-30-2013 (09:26)   Son Mesaj: 08-30-2013 (09:26)    Cevap: 0    Gösterim: 497  

    08-30-2013

    BÇG'nin laikliğe aykırı bulduğu şarkı

    BÇG'nin laikliğe aykırı bulduğu şarkı
    BÇG'nin laikliğe aykırı bulduğu şarkı

    28 Şubat sürecinde BÇG, 23 Nisan törenlerini de yakın takibe almış. Katibim şarkısının canlandırıldığı oyun, erkek öğrencinin giydiği fes ile kız öğrencinin taktığı dönemsel kuıyafet oplan 'ferace' nedeniyle laikliğe aykırı bulunmuş. Erkeğin fesi çıkartılırken, kız öğrenci sahadan gönderilmiş.

    28 Şubat sürecinde BÇG, 23 Nisan törenlerini de yakın takibe almış. Katibim şarkısının canlandırıldığı oyun, erkek öğrencinin giydiği fes ile kız öğrencinin taktığı dönemsel kuıyafet oplan 'ferace' nedeniyle laikliğe aykırı bulunmuş. Erkeğin fesi çıkartılırken, kız öğrenci sahadan gönderilmiş. 28 Şubat sürecinde toplumu takip altına alıp fişleyen Batı Çalışma Grubu'nun (BÇG), 23 Nisan törenlerini de yakın takibe alıp, Katibim şarkısı ile oyununun törenlerde canlandırılmasını ‘lailiğe aykırı' olduğu gerekçesiyle engellediği ortaya çıktı. BÇG'nin GATA'da yaptığı fişlemeler arasında emekli Albay olan MHP kurucusu Alparslan Türkeş'i tedavi eden doktorları da ‘ülkücü' olarak fişlediği belgelendi.

    Popüler bir türkü olan ve uzun yıllardır dillerden düşmeyen ‘Katibim' adlı parçanın 23 Nisan törenlerinde canlandırılmasından rahatsız olan askerlerin bunu karargaha rapor ettiği iddianameye yansıdı. Temsilde erkek öğrencinin giydiği fes ile kız öğrencinin taktığı dönemsel kıyafet olan ‘ferace'den rahatsız olan askerlerin durumu İstanbul Sultanbeyli Milli Eğitim Müdürü'ne bildirerek temsili engelledikleri belirtildi. Olay karargaha şöyle rapor edildi:
    Fes çıkartıldı, kız gönderildi

    Olay karargaha, "Tören alanındaki öğrenciler arasında; Özel Sultanbeyli İlkokulu'ndaki iki öğrencinin fesli ve türbanlı olduğu görülmüştür. Öğrencilerin ‘Katibim' isimli temsili oynamak için orada bulundukları belirtilmiştir. Durum İlçe Milli Eğitim Müdürüne iletilmiş, kıyafetle temsilin oynanmasına müsaade edilemeyeceği bildirilmiştir. Öğretmenlerin itirazına rağmen, erkek öğrencinin fesi çıkarılmış, türbanlı kız öğrenci ise sahadan ayrılmıştır. Temsil sergilenmemiştir"

    Kaynak: Star gazetesi





    BÇG'nin laikliğe aykırı bulduğu şarkı Yorumları