Mısırlı hristiyanlar Erdoğan'a seslendi   Konuyu açan: Savrozi   İlk Mesaj: 08-28-2013 (09:20)   Son Mesaj: 08-28-2013 (09:20)    Cevap: 0    Gösterim: 583  

    08-28-2013

    Mısırlı hristiyanlar Erdoğan'a seslendi

    Mısırlı hristiyanlar Erdoğan'a seslendi
    Mısırlı hristiyanlar Erdoğan'a seslendi

    İslam dünyasının saygın üniversitelerinden El Ezher'in Şeyhi Ahmet el-Tayyip'i darbeye destek verdiği için eleştiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Mısırlı Hıristiyanlardan cevap geldi.

    İslam dünyasının saygın üniversitelerinden El Ezher'in Şeyhi Ahmet el-Tayyip'i darbeye destek verdiği için eleştiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Mısırlı Hıristiyanlardan cevap geldi. Vatikan haber ajansı Fides, Mısır Hıristiyan Kiliseler Konseyi Genel Sekreteri Peder Bishoy Helmy'nin, ülkedeki Hıristiyanlar adına açıklama yaparak, Başbakan Erdoğan'a cevap verdiğini duyurdu. Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarını kabul edilemez bulan Peder Helmy, "Şeyhin geçmişi, onun erdemi ve yüceliğini açıkça ortaya koymaktadır" diyerek Ahmet el-Tayyip'e sahip çıktı.

    İskenderiye'de görev yapan Piskopos Adel Zaki ise, yaşanan bu kriz karşısında El Ezher ile sosyal ve siyasal olaylarla ilgili olarak ülkede yaşayan Hıristiyanların birleşik konumunu ifade eden Hıristiyan Kiliseler Konseyi'nin dayanışma içinde olduğuna dikkat çekti. Haberde El Tayyip'in, "Erdoğan'ın açıklamaları, El Ezher'le birlikte tüm Müslümanları ve Mısırlıları incitmektedir" düşüncesinde olduğu da aktarıldı.

    Başbakan Erdoğan son olarak Rize'de yaptığı açıklamada, "Ezher Şeyhi'ni, Ezher Üniversitesi'ni darbecilerin yanında gördük. Nasıl darbeye alkış tutarsın? Orada ilim bitmiştir, ilim adamı bitmiştir. Kendini o darbecilere karşı kurtarır ama tarih onları lanetler" demişti.

    Kaynak: DHA





    Mısırlı hristiyanlar Erdoğan'a seslendi Yorumları