Savaş uçakları Suriye için havalandı   Konuyu açan: Küba   İlk Mesaj: 08-28-2013 (09:20)   Son Mesaj: 08-28-2013 (09:20)    Cevap: 0    Gösterim: 481  

    08-28-2013

    Savaş uçakları Suriye için havalandı

    Savaş uçakları Suriye için havalandı
    Savaş uçakları Suriye için havalandı

    ABD'nin Suriye'yle ilgili açıklamalarının ardından Diyarbakır'da bulunan 2. Hava Kuvvet Komutanlığında savaş uçakları gün boyu eğitim uçuşu yaptı.

    ABD'nin Suriye'yle ilgili açıklamalarının ardından Diyarbakır'da bulunan 2. Hava Kuvvet Komutanlığında savaş uçakları gün boyu eğitim uçuşu yaptı. Suriye'de BM heyetinin kimyasal silah kullanıldığına dair bulgulara rastlamasının ardından ABD başta olmak üzere çok sayı da NATO ülkesi olayı şiddetle kınayarak bir müdahalenin yapılmasını talep etti. Bu taleple birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri teyakkuza geçti.

    Diyarbakır'da bulunan 2. Hava Kuvvet Komutanlığına bağlı 8. Ana jet üssünde sıcak saatler yaşandı. Diyarbakır'dan havalanan F-16 uçakları, gün boyu eğitim uçuşu yaptı. Yaklaşık 15 savaş uçağının katıldığı eğitim uçuşuna tam mühimmatlı havalandığı öğrenildi. Yaklaşık 3 saat süren eğitim uçuşunun ardından savaş uçakları, sorunsuz bir şekilde eğitimini tamamlayarak inişe geçti.

    Bu arada Suriye'de yaşanan gelişmeler üzerine Türkiye'de bulunan diğer hava üslerinden Diyarbakır'a çok sayı da F-16 savaş uçağı sevk edildi. Sevk edilen bu uçaklara geçici hangar yapımı da devam ediyor.

    Kaynak: İHA





    Savaş uçakları Suriye için havalandı Yorumları