Esed ve Sisi içi suç duyurusu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 08-27-2013 (09:25)   Son Mesaj: 08-27-2013 (09:25)    Cevap: 0    Gösterim: 504  

    08-27-2013

    Esed ve Sisi içi suç duyurusu

    Esed ve Sisi içi suç duyurusu
    Esed ve Sisi içi suç duyurusu

    Tulip Forum üyesi bir grup, Esed ve Sisi için Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

    Tulip Forum üyesi bir grup, Esed ve Sisi için Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Saraçhane Parkı'nda toplanan yaklaşık 20 kişi, burada basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını grup adına Tulip Forum üyesi İsrafil Kahraman okudu. Kahraman, Mısır'da askerin yönetime el koymasıyla çıkan olaylardan sorumlu tutulan Sisi'nin insanlık suçu işlediğini belirterek, Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcılığı'na başvurup Sisi hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Kahraman, "Federal Almanya Cumhuriyeti'nden Mısır'da General Sisi ve arkadaşları tarafından işlenen insanlığa karşı suçlara ilişkin olarak ihbarda bulunmasını ve dava açılmasını talep ediyoruz. Bu amaçla 3 Eylül 2013 tarihinde Almanya Şansölyeliği'ne yazılı müracaatta bulunacağız" dedi.

    ESED İÇİN DE SUÇ DUYURUSU

    Sisi için hazırladıkları suç duyurusu dilekçesinin aynısını Suriye lideri Esed için göndereceklerini söyleyen Kahraman, "Delile bile gerek kalmayacak şekilde artık bu caninin insanlığa karşı işlemiş olduğu suç sabit olmuştur. Mısır'la ilgili olarak hazırlamış olduğumuz suç duyurusu dilekçesinin aynısını Beşar Esad ile ilgili olarak aynısını Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne vereceğiz" diye konuştu.

    Kalabalık, basın açıklamasından sonra dağıldı.

    Kaynak: DHA





    Esed ve Sisi içi suç duyurusu Yorumları