Ceylanpınar'daki tedirginlik kefen giydirtti   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 07-29-2013 (09:16)   Son Mesaj: 07-29-2013 (09:16)    Cevap: 0    Gösterim: 488  

    07-29-2013

    Ceylanpınar'daki tedirginlik kefen giydirtti

    Ceylanpınar'daki tedirginlik kefen giydirtti
    Ceylanpınar'daki tedirginlik kefen giydirtti

    Ceylanpınar'da sınırı aşan mermi ve şarapnel parçalarını protesto etmek için Ceylanpınarlı sivil toplum kuruluşları, kefenli eylem yaptı. Ağızlarını bantlayan eylemciler, tabutun önüne kefen giydirdikleri 3 kişiyi uzatarak kefenlerin üstüne son 10 günde ölen 3 kişinin ismini yazdı.

    Ceylanpınar'da sınırı aşan mermi ve şarapnel parçalarını protesto etmek için Ceylanpınarlı sivil toplum kuruluşları, kefenli eylem yaptı. Ağızlarını bantlayan eylemciler, tabutun önüne kefen giydirdikleri 3 kişiyi uzatarak kefenlerin üstüne son 10 günde ölen 3 kişinin ismini yazdı. Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde El Nusra birlikleri ile PYD arasında çatışma aralıklarla devam ediyor. Geceleri şiddetlenen çatışmalar esnasında son günlerde sınırı aşan mermi, havan topu ve roket mermileri sayısı arttı. Son 10 günde 3 kişinin öldüğü, 5 kişinin yaralandığı ilçede tansiyon yüksek. Korku içerisinde yaşayan vatandaşlar, sınırdaki çatışmaların son bulmasını ve hayatın normale dönmesini istiyor. Yaşanan sıkıntılara dikkat çekmek için Eğitim Bir Sen ilçe teşkilatı ilginç bir eyleme imza attı. Eğitim Birsen öncülüğünde toplanan yaklaşık 50 kişilik bir gurup, sınıra sıfır noktada bulunan öğretmen evi bahçesinde 3 kişiye kefen giydirdi. Temsili musalla taşına konulan tabutun önüne kefenli 3 kişi uzatıldı. Kefenlerin üstüne ise son 10 günde ölen 3 kişinin ismi yazıdı. Gerçekleşen sessiz eylemde basın açıklaması yerine basın gösterisi yapıldı. Ağızların bantlandığı eylemde, pankartlar konuştu. '1,2,3... sıra ne zaman bize gelecek', 'Ceylanpınar hedef tahtası', 'angajman değil, dengajman' yazılı pankartlar dikkat çekti.

    Protesto, Ceylanpınar Eğitim Bir Sen başkanı Mustafa Turan'ın kısa bir açıklaması ile başladı. Turan, " günlerdir sınırda yaşanan sıkıntılarla ilgili açıklamalarda bulunduk, sıkıntıları defalarca dile getirdik. Ancak şuana kadar bizi gören, duyan olmadı. Bu yüzden bu sefer basın açıklaması yapmayacağız, basın gösterisi yapacağız. Bu sessiz bir eylem olacaktır." dedi. Turan'ın açıklamasının ardından eylemciler ağızlarını bantladı, 3 dakika boyunca sessiz bir eylem gerçekleştirdi. Daha sonra boş tabutu omuzlarında taşıyarak cenaze aracına bindiren grup, sessiz bir şekilde dağıldı.

    Kahraman kardeşler dehşet anını anlattı Suriye tarafındaki Resulayn'dan ateşlenen ve sınırı aşarak Ceylanpınar'da, çalıştıkları tarlada iftar açmak için bekleyenlerin bulunduğu alana düşen havan topunun isabet etmesiyle yaşamını yitiren Şükrü Kahraman'ın aynı patlamada yaralanan oğulları Ahmet ve Mehmet Kahraman, tedavilerinin ardından taburcu oldu.





    Ceylanpınar'daki tedirginlik kefen giydirtti Yorumları