Peygamberimize hakarette NiÅŸanyan emsal olacak!   Konuyu açan: Tavanarasi   Ä°lk Mesaj: 07-23-2013 (09:20)   Son Mesaj: 07-23-2013 (09:20)    Cevap: 0    Gösterim: 398  

    07-23-2013

    Peygamberimize hakarette NiÅŸanyan emsal olacak!

    Peygamberimize hakarette NiÅŸanyan emsal olacak!
    Peygamberimize hakarette NiÅŸanyan emsal olacak!

    Ekşisözlük sitesinde yer alan ve peygamberimize hakaret içeren yorumlar büyük tepki çekti. Taraf yazarı Nişanyan örneğini veren emekli Başsavcı Reşat Petek, site yöneticileri için kamu davasının açılabileceğini söyledi.

    Ekşisözlük sitesinde yer alan ve peygamberimize hakaret içeren yorumlar büyük tepki çekti. Taraf yazarı Nişanyan örneğini veren emekli Başsavcı Reşat Petek, site yöneticileri için kamu davasının açılabileceğini söyledi. Ferhat Esnek'in haberi

    İslam dinine ve peygamberimiz Hz. Muhammed'e (SAV) yönelik çirkin ve iftira dolu yorumların yapıldığı İncisözlük sitesi, inançlı kesimin büyük tepkisini topladı.

    Haftasonu sosyal medyanın en çok tartışılan konusu olan peygamberimize hakaret içerikli yorumlar için Haber7.com yazarı Emekli Başsavcı Reşat Petek, konunun kesinlikle ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğini söyledi.

    Petek, son olarak Taraf yazarı Sevan Nişanyan örneği vererek 'Hakaretten dolayı özellikle bireyin kendi inanışlarına hakaret edilen bir durum olduğunda herkes dava açma hakkına sahiptir. Örnek olarak Taraf yazarı Sevan Nişanyan'ın da benzer durumda açıklamaları yazıları olmuştu. İlk dava dilekçesini de veren ben olmuştum. Şimdi Nişanyan ceza aldı. Cezası da paraya çevrilmedi ve hapis yatacak.' dedi.

    DİNİ DEĞERLERE HAKARET İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ SAYILMAZ

    Böyle bir durumda her bireyin kamu davası açma hakkına sahip olduğunun altını çizen Reşat Petek, 'Ceza hukukunda kutsal değerlere hakaret suç olarak düzenlenmiştir. İfade özgürlüğü, inanışları kapsamaz. İfade özgürlüğü bir bireye küfretmeye izin vermiyorsa o bireyin kutsalına ve dini değerlerine de hakaret etmeye izin vermez. Hakaret suçtur. Ve ayrıca muayetinde hakaret sınırı aşar ve kişiyi tahrik yönü de oluşursa başka davalar da açılır. Bütün inançlı vatandaşların bu durumda dava açma hakkı vardır. Doğrudan kamu davası açılır ve yargılama yolu açılır.' derken bu tür davaların örneklerinin de olduğunu söyledi.

    HUKUK CEZALANDIRMAZSA BÄ°REY CEZALANDIRMA YOLUNA GÄ°DER

    Hukukun bireyin can ve mal güvenliğini korumasının yanında değerlerini de koruduğunu söyleyen Petek, değerlere hakaretin cezasız kalması durumunda kişilerin birbirlerini cezalandırma yoluna gidebilecekleri tehlikesinin de önüne geçmek için hukukun gereklerinin yerine getirilmesini istedi.

    Petek 'Müslümanların mezhep farkı gözetmeden saygı duyduğu kutsal kabul ettiği peygamberimizi aşağılamak ve küçük düşürmek aslında o sözlerin sahibini küçük düşürür. Ama bunu sadece sahibi kendi payını alsın demek de yetmez. Bu tür eylemleri işleyenler toplumdan dışlanmak suretiyle hak ettikleri cezayı alacaklardır. Ama hukuk devleti, nasıl bireylerin can ve mal güvenliğin koruyorsa onların dini inanışlarını kutsallarını ve değerlerini de korumaktadır. O bakımdan hukukun gereğinin yerine getirilmesi ve yaptırımın hukuk yoluyla sağlanması en sağlıklı yoldur. Aksi takdirde hukuk gereğini yapmazsa, bireyler kendileri cezalandırma yoluna gidecektir. Bunun da önüne geçilmesi, ve daha büyük olayların olması için mutlaka hukuki yaptırımlar devreye girmelidir.' dedi.

    Petek son olarak, site hakkında yarın suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

    REŞAT PETEK'İN EKŞİZSÖZLÜK'Ü DAVA EDECEĞİ DİLEKÇENİN ÖRNEĞİ

    .....................Â*Â* CUMHURÄ°YET BAÅžSAVCILIÄžINA

    Â*

    MÜŞTEKÄ°Â*Â*Â*Â*Â*Â*Â*Â*Â*Â*Â*Â*Â*Â*Â*Â* : .............. isim ve adres yazılacakÂ*Â*Â*Â*Â*Â*Â*Â*Â*Â*Â*Â*Â*Â*Â*Â*

    ŞÜPHELÄ°LERÂ*Â*Â*Â*Â*Â*Â*Â*Â*Â* : Ä°NTERNETTE EKŞİ SÖZLÃœK olarak bilinen www.eksisozluk.com Â*Â*web adresinden yayın yolu ile müsnet suçu iÅŸleyen soruÅŸturmada tespit edilecek kiÅŸiler ve sorumlu müdür.

    SUÇÂ*Â*Â*Â*Â*Â*Â*Â*Â*Â*Â*Â*Â*Â*Â*Â*Â*Â*Â*Â*Â*Â*Â* Â*Â*Â* : Halkı kin ve düşmanlığa tahrik, aÅŸağılama (TCK.216/3, 218 )

    SUÇ TARÄ°HÄ°Â*Â*Â*Â*Â*Â*Â*Â*Â*Â*Â* : 2013 Temmuz ayı

    DELILLERÂ*Â*Â*Â*Â*Â*Â*Â*Â*Â*Â*Â*Â*Â*Â* : Â*http://image.haber7.com/files/eksisozluk.jpg adresli Twitter mesajına konu link.Â*

    A Ç I K L A M A L A R

    Şüpheliler, suç tarihinde internet medyası olarak adlandırılan www.eksisozluk.com Â*adresinde yayımlanan yazıda, "?mekke'de doÄŸan en büyük gavat.." ifadeleriyle, bütün Müslümanların peygamberi olması nedeniyle, bir dinin kutsal deÄŸeri olan Hazreti Muhammed'i (SAS) alaya alan, hakaret eden, aÅŸağılayan, tahkir edici ifadeler kullanmıştır.

    Şüpheliler bu eylemleri ile asla ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyecek biçimde Hz. Peygamberi alenen aşağılayıcı yayın yaparak müsnet suçu işlemişlerdir.

    5237 sayılı TCK. 216/3, 218. Maddelerine göre Şüphelinin yazısı suç teÅŸkil etmektedir.Â* Kanun ‘Halkın bir kesiminin benimsediÄŸi dini deÄŸerleri alenen aÅŸağılayan kiÅŸi..' nin cezalandırılacağını öngörmektedir. Bu nedenle dinimin Peygamberi olan Hz. Muhammed (SAS)'e karşı suç iÅŸleyen, hakkını, hukukunu ve haddini bilmeyen bu kiÅŸi/ kiÅŸiler hakkında ÅŸikayetçiyim. Yasal soruÅŸturma yapılarak hakkında kamu davası açılmasını talep ederim.

    Müşteki

    Ad-Soyad imza

    __________________________________________________ ____________________________

    Ekşi Sözlük'ten İslam'a küfür-hakaret diz boyu Ekşi Sözlük'ün Peygamber Efendimiz'e yapılan hakaretlerin yayınlanmasından sonra gözler, bu sitenin içeriğinde yer alan İslam düşmanlığına çevrildi. Sözlükte İslam, Namaz, Allah, Başörtüsü, Hac ve Oruç gibi kavramlarla ilgili olarak hakaretler diz boyu? Ekşi Sözlük yetkililerinden konuyla ilgili olarak açıklama geldi.

    Ekşi Sözlük'e bir tepki de Mehmet Görmez'den Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Ekşi Sözlük'te Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)'e dair hakaretvari sözler sarf edilmesine tepki gösterdi.

    Hükümetten o hakaretler için savcılara çağrı Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Ekşi Sözlük'te Peygamber efendimize yapılan hakaret için çok sert konuştu. Bozdağ bu olayın faillerini "21. Yüzyılın Ebu Cehil'i" olarak niteledi.

    Döngeloğlu izleyenleri gözyaşlarına boğdu Ömer Döngeloğlu, Kanal 7'de canlı yayınlanan sahur programında okuduğu Haber 7'nin Ekşi Sözlük'te "Peygambere hakaret" haberi izleyicileri gözyaşlarına boğdu.

    İslam'a hakaret eden Ekşi Sözlük'e açık çağrı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Peygamberimize hakaret eden Ekşi Sözlük'e ödül verdi, sosyal medya bu olayı tekrar gündeme getirdi. #soysuzekşisözlük hashtagiyle trend topic olan olaya tepkiler çığ gibi? Okuyucular çirkin ifadelerin sözlükten ne zaman kaldırılacağını merak ediyor.

    Şimşek, İslam'ı aşağılayan Ekşisözlük'ü lanetledi Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İslam dini ve Hz. Muhammed hakkında hakaret içerikli yorumlar bulunduran Ekşisözlük'e Twitter'da tepki verdi.





    Peygamberimize hakarette Nişanyan emsal olacak! Yorumları