'Çalıkuşu''nun köyü elektriğe kavuştu   Konuyu açan: Ihtilal   İlk Mesaj: 10-24-2012 (17:11)   Son Mesaj: 10-24-2012 (17:11)    Cevap: 0    Gösterim: 674  

    10-24-2012

    'Çalıkuşu''nun köyü elektriğe kavuştu

    'Çalıkuşu''nun köyü elektriğe kavuştu
    'Çalıkuşu''nun köyü elektriğe kavuştu

    Türk edebiyatının usta kalemlerinden Reşat Nuri Güntekin'in ''Çalıkuşu'' romanının başkarakteri Feride'nin öğretmenlik yaptığı yer olarak bilinen Zeyniler'e elektrik verilmeye başlandı.

    Türk edebiyatının usta kalemlerinden Reşat Nuri Güntekin'in ''Çalıkuşu'' romanının başkarakteri Feride'nin öğretmenlik yaptığı yer olarak bilinen Zeyniler'e elektrik verilmeye başlandı. Bursa Valisi Şahabettin Harput, köyde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Zeyniler'de oturanların karanlıkta kalmayı hak etmediğini vurgulayarak, Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş'nin (UEDAŞ) bu hizmete sahip çıktığını söyledi.

    Buraya en kısa zamanda ''elektriği getireceğiz'' diye bir söz verdiklerini hatırlatan Harput, ''Bu söz, bugün yerine gelmiştir. Zeyniler, sönmemek üzere aydınlığa kavuşmuştur'' dedi.

    Harput, merkez Yıldırım ilçesine bağlı Teleferik Mahallesi'nden yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki Zeyniler'in Bursa'da gürültüden bunalan insanlar için ilaç gibi bir yer olduğunu dile getirerek, ''Ama hala burayı bilmeyenler, varlığından haberi olmayanlar var. Burası, Bursa için olduğu kadar Türkiye için de müstesna bir yer. Önümüzdeki dönemde burası bir turizm cenneti olacak'' diye konuştu.

    UEDAŞ Genel Müdürü Mehmet İslamoğlu ise 500'den fazla projeleri olduğunu belirterek, ''Yatırım faaliyetlerimiz sürüyor. Bu yılın sonunda iyi bir sonuç yakalayacağımızı düşünüyorum. Bursa, çabuk büyüyen ve gelişen bir bölge. Eneji artışı her yıl yüzde 10'u bulmakta. Aylık abone artışımız ise 6-7 bin'' dedi.

    Öte yandan, Reşat Nuri Güntekin'in ''Çalıkuşu'' romanının başkarakteri Feride'nin kaldığı ev olarak bilinen yapının da satın alınarak ''Reşat Nuri Güntekin Müzesi'' olarak düzenlenmesinin planlandığı bildirildi.

    Törene, AK Parti Milletvekili İsmet Su, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de katıldı.

    Türk edebiyatının usta kalemlerinden Reşat Nuri Güntekin'in 1922 yılında yazdığı ''Çalıkuşu'' romanının başkarakteri Feride'nin öğretmenlik yaptığı yer olarak bilinen ve köy yada mahalle statüsüne sahip olmadığı için elektrik olmayan Zeyniler'e enerji verilmesi için bir süre önce çalışma başlatılmıştı.

    AA





    'Çalıkuşu''nun köyü elektriğe kavuştu Yorumları