Atatürk için üretilen tabanca Londra'da satılacak   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-19-2012 (16:42)   Son Mesaj: 09-19-2012 (16:42)    Cevap: 0    Gösterim: 535  

    09-19-2012

    Atatürk için üretilen tabanca Londra'da satılacak

    Atatürk için üretilen tabanca Londra'da satılacak
    Atatürk için üretilen tabanca Londra'da satılacak

    Mustafa Kemal Atatürk'e, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu kutlamak için hediye edilmek üzere üretilen tabanca, İngiltere'nin başkenti Londra'da satılacak.

    Mustafa Kemal Atatürk'e, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu kutlamak için hediye edilmek üzere üretilen tabanca, İngiltere'nin başkenti Londra'da satılacak. Dünyaca ünlü Christie\'s müzayede evinde, 26 Eylül'de yapılacak "Antik Silahlar Müzayedesi'nde", dönemin Arjantin Cumhurbaşkanı Marcelo Torcuato de Alvear'ın (1868-1942), Atatürk'e hediye etmek üzere hazırlattığı tabanca satışa sunulacak.

    20 bin ile 25 bin sterlin arasında alıcı bulması beklenen tabanca, 29 Ekim 1923'te Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu kutlamak amacıyla, Atatürk'e hediye edilmek üzere üretilmiş.

    Döneminin önemli siyasi liderlerine hediye ettiği silahlarla bilinen Alvear'ın Atatürk'e verilmek üzere hazırlattığı "Browning" marka tabancanın üzerinde, altın harflerle "General Mustafa Kemal" yazıyor.

    Bu arada Christie\'s yetkilileri, tabancanın hediye olarak Atatürk'e ulaşıp ulaşmadığına ilişkin ellerinde bir belge olmadığını bildirdiler.

    Kaynak: AA





    Atatürk için üretilen tabanca Londra'da satılacak Yorumları