Yaşanan zulmü görüntülüyorlar   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 04-08-2012 (11:58)   Son Mesaj: 04-08-2012 (11:58)    Cevap: 0    Gösterim: 495  

    04-08-2012

    Yaşanan zulmü görüntülüyorlar

    Yaşanan zulmü görüntülüyorlar
    Yaşanan zulmü görüntülüyorlar

    Ülkelerinde yaşananları anlatabilmek için hayatlarını tehlikeye atarak süreci kayıt altına almak isteyen Suriyeliler, ellerinden cep telefonlarını düşürmüyor.

    Suriye"de yaşanan iç karışıklığın çatışmaya dönüştüğü Suriye"den her gün farklı farklı görüntüler internete düşüyor. Ülkede yaşanan en kanlı çatışmalardan kareler çeken muhalif Suriyeliler teknolojiyi de kullanarak seslerini dünyaya duyurmaya çalışıyor.

    Çatışmaların en yakın köye gelmesiyle süreçten özellikle eşlerini ve çocuklarını kurtarmak isteyen Suriyelilerin Türkiye"ye girişleri devam ediyor. Suriyelilerin yanlarından ayırmadıkları bir diğer araç ise cep telefonları ve kameraları. Yaşadıklarını ve ülkelerinde yaşananları kayıt altına alan Suriyeliler bu görüntüleri gazetecilerle paylaşarak dünyanın bölgede yaşananlara kayıtsız kalmamasını istiyor. Türkiye"de bulunan Suriyelilerden alınan görüntülerde kentlere akın eden tanklar, Suriye ordusunun kentlere girişinden çatışmalarda yaralanan veya hayatını kaybeden muhaliflerin son anları yer alıyor. Çatışmalarda hayatını kaybeden muhalif Suriyeliler uzun süre sokaklarda kalıyor. Çatışmaların yatışmasının ardından vefat eden muhalifler buz parçalarının arasında bir müddet bekletilip uygun anda defin işlemleri yapılabiliyor.

    GÜVEÇÇİ SAKİNLİĞİNİ KORUYOR

    Suriye"de yaşanan iç karışıklığın başlangıç anlarında en yoğun girişin yaşandığı Hatay"ın Yayladağı ilçesine bağlı Güveççi köyünde sessizlik hakim. Güveççi köyü özellikle 2011 yılının Temmuz ve Haziran aylarında yoğun Suriyeli girişi yaşamıştı. Bölgeye Suriye ordusundan askerlerin gelmesi ile bu hat muhalif Suriyeliler tarafından kullanılamaz olmuştu. Girişlerin durması ile Suriye ordusunun tanklarının konuşlandığı alanda şu anda sessizlik hakim.

    ÇADIR KENTİN ÇOCUKLARI HALEN GÜLÜMSÜYOR

    Ülkelerinde yaşanan çatışma ortamının en küçük tanıkları olan çocuklar, aileleri ile geldikleri çadır kentte oyunlar oynuyor. Çocuklardan bazıları toprak zemini süpürmeyi tercih ederken bazı kız çocukları ip atlamayı tercih ediyor.




    Yaşanan zulmü görüntülüyorlar Yorumları