Kıvrıkoğlu: KKTC adada dimdik ayaktadır   Konuyu açan: Savrozi   İlk Mesaj: 04-02-2012 (14:57)   Son Mesaj: 04-02-2012 (14:57)    Cevap: 0    Gösterim: 379  

    04-02-2012

    Kıvrıkoğlu: KKTC adada dimdik ayaktadır

    Kıvrıkoğlu: KKTC adada dimdik ayaktadır
    Kıvrıkoğlu: KKTC adada dimdik ayaktadır

    Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu ziyaret etti.

    Kıvrıkoğlu, KKTC"nin adada dimdik ayakta durduğunu söyledi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) adadaki varlığının sadece Kıbrıs Türk halkı yararına olmadığını belirten Kıvrıkoğlu, "Barış Kuvvetleri yalnız Kıbrıs Türkü için değil, adanın Güneyindeki Kıbrıslı Rum vatandaşları için de bu barışı getirmiştir." dedi.

    Kıvrıkoğlu 4 yıl aradan sonra KKTC"ye yaptığı resmi ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. KKTC'deki Türk birlikleri ile aynı gayede bulunduklarını pekiştirmek için burada bulunduğunu aktaran Hayri Kıvrıkoğlu, KKTC"nin adada dimdik ayakta durduğuna vurgu yaptı. Kıvrıkoğlu şöyle konuştu: "Adada cumhuriyetimiz dik dik ayaktadır. Bunu görmekten çok mutlu oldum. Kıbrıs Türk'ü her şeyin en iyisine, en güzeline layıktır. Bunun bilinci içerisindeyiz. Kıbrıs Türk halkı, ordusuna çok bağlıdır. Barış Kuvvetleri yalnız Kıbrıs Türk'ü için değil adanın Güneyindeki Kıbrıslı Rum vatandaşları için de bu barışı getirmiştir. 38 senedir de barışı korumaktadır. Biz de Anavatan"dan Barış Kuvvetleri"ne baktığımızda buradaki mevcudiyetinden gurur duyuyoruz. "

    EROĞLU: TSK'YA GÖNÜLDEN BAĞLIYIZ

    Kıvrıkoğlu"nu kabulünde konuşan Derviş Eroğlu da Kıvrıkoğlu"nu Kara Kuvvetleri Komutanı olarak karşılamaktan dolayı duyduğu sevinci ifade etti. Kıbrıs Türk halkının TSK"ya gönülden bağlı bir halk olduğunu kaydeden Eroğlu, "Bu halk nereden nereye ve kimlerle geldiğini gayet iyi bilemektedir. 1974 Mutlu Barış Harekatı"nın gerçekleşmesi yaratılan coğrafya ve KKTC halkının bugün bu topraklar altında güvenle yaşaması tabi ki Anavatan"ımız sayesinde TSK"nın buradaki varlığı sayesindedir." diye konuştu.




    Kıvrıkoğlu: KKTC adada dimdik ayaktadır Yorumları