3 çocuğunu öldüren babaya 3 müebbet   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 03-28-2012 (10:58)   Son Mesaj: 03-28-2012 (10:58)    Cevap: 0    Gösterim: 543  

    03-28-2012

    3 çocuğunu öldüren babaya 3 müebbet

    3 çocuğunu öldüren babaya 3 müebbet
    3 çocuğunu öldüren babaya 3 müebbet

    Hani ilçesinde biri 2 yaşında, diğerleri 2 aylık ikiz olan üç çocuğunu bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan kişi, üç kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

    Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanık Tahir Çalık ile müşteki sıfatıyla eşi Ayşe Çalık hazır bulundu.

    Cumhuriyet savcısı, mütalaasını okuduktan sonra mahkemeye sundu. Mütalaada, Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nden alınan raporda, ''sanığın cezai ehliyetinin tam olduğunun'' tespit edildiği belirtilerek, ''sanığın bu şekilde üç öz çocuğunu kasten öldürdüğü anlaşılmaktadır'' denildi.

    Mütalaada, sanığın her bir maktul için ayrı ayrı cezalandırılması talep edildi.

    Karar öncesinde mahkeme heyeti, sanığa son sözünü sordu. Sanık Çalık, ''Bir diyeceğim yoktur'' dedi.

    Mahkeme heyeti, verdiği kısa bir aranın ardından sanık Çalık'ı, TCK'nın ''Kasten adam öldürmek'' suçundan 3'er kez ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

    Mahkeme, ''sanığın yargılama sürecine yansıyan olumsuz tavrı ve eylemin vahametini'' göz önüne alarak, indirim maddesinin uygulanmasına yer olmadığına da karar verdi.

    Diyarbakır'ın Hani ilçesinde, 19 Kasım 2011'de, Merkez Mahallesi'ndeki deprem konutlarında oturan Tahir Çalık, eşi Ayşe Çalık'ın evde olmadığı sırada 2 yaşındaki oğlu Muhammed ve 2 aylık ikizleri Sultan ile İbrahim'i bıçaklayarak öldürmüştü.

    AA




    3 çocuğunu öldüren babaya 3 müebbet Yorumları