Van´da terör operasyonu: 3 tutuklama   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 02-19-2012 (13:18)   Son Mesaj: 02-19-2012 (13:18)    Cevap: 0    Gösterim: 461  

    02-19-2012

    Van´da terör operasyonu: 3 tutuklama

    Van´da terör operasyonu: 3 tutuklama
    Van´da terör operasyonu: 3 tutuklama

    Van'ın Çaldıran ilçesinde, PKK'nın dağ kadrosu ile irtibat halinde olup malzeme temin ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 4 kişiden 3'ü tutuklandı.

    Terörle Mücadele Şube (TEM) Müdürlüğü ekipleri, Van Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile önceki gün Çaldıran ilçesinde özel harekat polisi destekli operasyonda, "PKK'nın dağ kadrosu ile irtibat halinde olup malzeme temin ettikleri ve şehir merkezinde çıkan olaylarda grupları yönlendirdikleri" iddiasıyla T.T., V.M., B.A. ve V.D. isimli şahısları gözaltına almıştı.

    Şahısların, emniyet müdürlüğündeki sorgularının ardından Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adli makamlara sevk edildi.

    Savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edilen şahıslardan T.T., V.M. ve B.A. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, V.D. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.




    Van´da terör operasyonu: 3 tutuklama Yorumları