Bahadıroğlu 'Balyozculara' sert tepki   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-27-2011 (00:53)   Son Mesaj: 12-27-2011 (00:53)    Cevap: 0    Gösterim: 830  

    12-27-2011

    Bahadıroğlu 'Balyozculara' sert tepki

    Bahadıroğlu 'Balyozculara' sert tepki
    Bahadıroğlu 'Balyozculara' sert tepki

    Balyoz Darbe planında "kalemi kırılacak gazeteciler" listesinde adı geçen Yazar Yavuz Bahadıroğlu'ndan, balyoz darbe planını hazırlayanlara tepki gösterirken, Org. Necdet Özel'e övgü geldi.

    Çorum Belediyesi tarafından düzenlenen "Vefatının 75. Yıldönümünde Mehmet Akif" konulu konferansta konuşan Yazar Yavuz Bahadıroğlu, "balyoz" darbe planına ilişkin açıklamalarda bulundu.

    İstiklal Marşı'nın ilk mısrasının "Korkma" ile başladığını dile getiren Bahadıroğlu, milliyetlerin hassas millet sevgisinden kaynaklandığına inandığı bir yaklaşımla bizim millet korkmaz niye korkacak" diye Mehmet Akif'in eleştirildiğine şahit olduğunu açıklayan Bahadıroğlu, "İnsan olan bir şeyden korkar. Nasıl korkmayacaksınız. Balyoz darbe" planı diye bir plan yapıldığını dile getiren Bahadıroğlu, "Adamlar demokratik hükümeti yıkacaklar, halkın iradesi ile gelmiş iktidarı ile yıkacaklar, yerlerine onlar oturacaklar. 27 Mayıs'ta olduğu, gibi 12 Mart'ta olduğu gibi, 12 Eylül'de olduğu gibi.

    Hatta 28 Şubat'ta kısmen olduğu gibi, 27 Nisan'da yapmak istedikleri gibi. Onu da liste yapmışlar tehcir listesi gibi. İlk gözaltına alınacak gazeteciler yazarlar. Hadi korkma bir gece yarısı daha önce gelmişlerdi. Gelirler kapılarını çalarlar. Ben siyaset bile yazmayan adamım. Tarih yazıyor, tarih konuşuyor, tarih anlatıyorum. Benim o listede ne işim var diye bakıyorum. Doğru düzgün ne kadar kalem varsa o listede. Niye bunlar halkı uyarıyor. Sebep bu. Biz yalan söylemeye devam edeceğiz. Yalanlarımızı bunlar ortaya çıkarıyor. Allah'ın kırmadığı kalemi hiçbir güç kıramaz. Allah'ın takdirine bakın ki bizim için hazırladıkları zindanlarda kendileri yatıyor. İnsanın Allah var adili mutlak diye bağırası geliyor. Çünkü biz mazlumuz" dedi.

    "Başörtüsü dediler ezdiler. İmam Hatip dediler ezdiler. İrticacı dediler ezdiler. Kıbleci dediler ezdiler. Namaz kılıyor bu memur dediler attılar. Askerdir bu başörtülü eşi var dediler attılar. Allah'ın sorması gerekeni siz neden soruyorsunuz" diyen Bahadıroğlu, şunlar kaydetti:

    "Milletin kıyafeti kılıyla katsayısıyla ne uğraşıyorsunuz. Bu millete layık olmaya çalışın. Bakın asker askerlik yapmaya başladı PKK ile doğru düzgün mücadele başladı. Siyasetle uğraşmıyor şimdi. Şimdiki Genelkurmay başkanı askerlik yapıyor Askerler doğru ekserlik, memurlar doğru memurluk yapmalı. Bu memlekette hepsine ihtiyacımız var. Biz ona peygamber ocağı diyoruz. Bu tanımlamayı hak etmek gerekiyor. Şimdi korkar mısın?. Bir sabah kapın çalınır darbe olur alınırsın diye korkarsın. Bu ülkede gencecik çocuklar asıldı. Niye şiir okuyorsun dediler. Ben şiir okuyacağım. Çünkü bu ülkede şiir okuyanı önce zindana atıyorlar sonra başbakan yapıyorlar. Bir de zindana atmadan Başbakan yapmayı öğrensenize. Millet oy vermişse vermiştir. Şunu öğrenmeliyiz. Sivil aydın, asker aydın vesaire. Milletin seçtiklerinin başımızın üzerinde yeri var demeyi öğrenmeliyiz."




    Bahadıroğlu 'Balyozculara' sert tepki Yorumları