İlk yatay kitap raflardaki yerini aldı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-23-2011 (11:34)   Son Mesaj: 11-23-2011 (11:34)    Cevap: 0    Gösterim: 728  

    11-23-2011

    İlk yatay kitap raflardaki yerini aldı

    İlk yatay kitap raflardaki yerini aldı
    İlk yatay kitap raflardaki yerini aldı

    Kitap sektörü sıra dışı bir baskı şekliyle tanıştı. Türk yayıncılık tarihinin ilk yatay kitabı piyasaya çıktı.

    İlk yatay kitap raflardaki yerini aldı

    Normallerinden çok farklı olarak yatay şekilde basılan 'Hiç Hesapta Yokken' isimli kitap raflardaki yerini aldı. Kitabın tek el ile de çok rahat okunması için düşünülen yatay baskılı kitap, Türkiye"de ilk defa okuyucu ile buluşuyor.

    Yatay baskılı kitabı hayata geçiren EME Yayıncılık sahibi Ersin Mete Ertürk, "Kitabı yatay basma fikri, tek el ile kitap okunamaması sonucu ortaya çıktı. Birçok okurun da en büyük keyiflerinden biri uzanarak kitap okumaktır. Normal baskı bir kitabı tek el ile okumanız neredeyse imkansız. Ancak yatay bastığımız bu kitap her şekilde tek el ile rahatlıkla okunabilmekte ve kitap okuma zevkini artırmakta." dedi.

    Yayıncılık dünyasına yeni bir anlayış da getirmek istediklerini söyleyen Ertürk, "Bu uygulama Türkiye"de bir ilk olacak. Dünyada da şu ana kadar sadece İngiltere ve Hollanda"da uygulandı. Türk okuyucusunun yatay kitabı kısa sürede benimseyeceğine inanıyorum. Alıştıklarında normal baskılı kitaptan daha rahat ve gözü daha az yorarak okunduğunun farkına varacaklar. Ayrıca tek el ile rahatça okunabilmesi de birçok okuyucu için tercih sebebi olacaktır." diye konuştu.

    Kitabı piyasaya sunmadan önce birçok kişi üzerinde deneme yapıp tepkilerini aldıklarını ve geri dönüşlerin çok olumlu olması üzerine baskıya geçildiğini söyleyen Ertürk, "Yenilik ve farklılık tutkunu bir ekiple çalışıyoruz. Türk yayıncılık sektörünün ve okurunun artık bu gibi sıra dışı düşüncelere hazır olduğuna inanıyorum. Kitap farklı, konusu da oldukça sürükleyici olunca okurların bundan büyük keyif alacağına inanıyorum." diye sözlerini tamamladı.




    İlk yatay kitap raflardaki yerini aldı Yorumları