Cizre'de 'BDP basıldı' haberine tepki   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-18-2011 (23:42)   Son Mesaj: 11-18-2011 (23:42)    Cevap: 0    Gösterim: 624  

    11-18-2011

    Cizre'de 'BDP basıldı' haberine tepki

    Cizre'de 'BDP basıldı' haberine tepki
    Cizre'de 'BDP basıldı' haberine tepki

    Şırnak Cizre'de, "DEDAŞ elektrik ekiplerinin savcılığın talimatı ile polis eşliğinde, BDP İlçe binası basıldı" şeklinde internet sitelerinde çıkan haberlere kaymakamlık karşı çıktı.

    Şırnak`ın Cizre ilçesinde, "DEDAŞ kaçak elektrik ekiplerinin savcılığın talimatı ile polis eşliğinde, BDP İlçe binası basıldı" şeklinde bazı internet sitelerinde çıkan haberlere Cizre Kaymakamlığı tarafından yalanlama geldi.

    Cizre Kaymakamlığı, açıklamada, "Bilindiği üzere bölgemizde yoğun bir şekilde kaçak elektrik enerjisi tüketimi olduğundan sık sık elektrik kesintileri meydana gelmektedir. Yoğun bir şekilde kaçak elektrik kullanıldığından, elektrik trafolarında fazla yük oluşması nedeniyle sık sık trafolarda arızalanmaların olduğu görülmektedir.

    Kaçak elektrikle mücadeleye destek vermek ve kaçak elektrik kullanımının engellenmesi amacıyla DEDAŞ ekiplerine yardım mahiyetinde 17 Kasım 2011 günü DEDAŞ görevlilerinin Cizre genelinde yapacağı denetimle ilgili olarak İlçe Emniyet Müdürlüğü`ne bağlı ekipler görevlendirilmiş, ilçemiz genelinde yaklaşık 100 civarında ev ve işyerlerinin bir kısmında kaçak elektrik denetimi yapılmıştır. Denetimi yapılan 100 civarındaki ev ve işyerlerinin bir kısmında kaçak elektrik kullanıldığı tespit edilmiştir.

    Kaçak elektrik kullanıldığı tespit edilen abonelere DEDAŞ görevlileri tarafından tutanak tutularak, cezai işlem yapılmıştır. Bundan sonraki günlerde ilçemiz genelinde DEDAŞ görevlileri tarafından yapılacak olan kaçak elektrik kullanımıile mücadelede DEDAŞ görevlilerine destek amacıyla İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından destek verilecek ve kaçak elektrik kullandığı tespit edilen abonelere adli ve idari işlem uygulanarak, enerji hırsızlığından dolayı haklarında yasal işlem yapılacak." ifadelerini kullanıldı.




    Cizre'de 'BDP basıldı' haberine tepki Yorumları