5 general ve 1 albay daha tutuklandı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 07-05-2011 (04:20)   Son Mesaj: 07-05-2011 (04:20)    Cevap: 0    Gösterim: 664  

    07-05-2011

    5 general ve 1 albay daha tutuklandı

    5 general ve 1 albay daha tutuklandı


    Balyoz soruşturmasında hazırlanan ikinci iddianameyle haklarında yakalama kararı çıkarılan 8 muvazzaf subaydan 6'sı tutuklandı.

    Haklarındaki yakalama kararının ardından Merkez Komutanlığına ait bir araçla Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelen Korgeneral Turgut Atman, Tümgeneral Bülent Kocababuç, Tümgeneral Nedim Güngör Kurubaş, Tuğgeneral Mehmet Eldem, Tuğgeneral Mustafa Erhan Pamuk, Albay Mehmet Örgen, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde mahkeme huzuruna çıktı.

    10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin yakalama kararını yüzlerine okunmasının ardından söz alan sanıklardan Korgeneral Turgut Atman, muhbirlerin kaynağı bilinmeyen dijital verileriyle suçlandığını belirterek, "Son derece iğrenç bir komplo ile karşı karşıyayım. Suçlamaların hiçbirini kabul etmiyorum. Askeri suçlayan bazı odaklar tarafından suçlanıyorum. 40 yıldır devletime hizmet vermekteyim. 40 yıldır devletine hizmet veren biri olarak hakkımda yakalama kararı çıkarılıp kaçak durumuna düşürülmemi anlamakta güçlük çekiyorum" dedi.

    Tümgeneral Nedim Güngör Kurubaş ise kendisini şüpheli ya da sanık olarak görmediğini, mağdur olarak gördüğünü söyledi. Devlete hizmet verdiği süre içerisinde bu ülkenin ne bir insanına ne de silahına zarar verdiğini ifade eden Kurubaş, serbest bırakılmayı talep etti.

    Devletin memuru olarak mahkemenin huzurunda bulunduğunu belirten Tümgeneral Bülent Kocababuç ise, "Savcılık sorgusunda serbest bırakıldıktan sonra hakkımda yakalama kararı çıkarılmasını manidar buluyorum" diye konuştu.

    2001-2005 yılları arasında NATO'da görevli olduğunu ve Amerika'da bulunduğunu ifade eden Albay Mehmet Örgen ise suçlamaları kabul etmeyerek iddia konusu belgeyi görmediğini söyledi.
    Mahkeme heyeti, verdiği aranın ardından haklarında yakalama kararı çıkan Korgeneral Turgut Atman, Tümgeneral Bülent Kocababuç, Tümgeneral Nedim Güngör Kurubaş, Tuğgeneral Mehmet Eldem, Tuğgeneral Mustafa Erhan Pamuk, Albay Mehmet Örgen'in tutuklanmasına hükmetti.

    İHA




    5 general ve 1 albay daha tutuklandı Yorumları