Büyükelçiler Kayseri'yi keşfe çıkıyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 07-01-2011 (16:32)   Son Mesaj: 07-01-2011 (16:32)    Cevap: 0    Gösterim: 722  

    07-01-2011

    Büyükelçiler Kayseri'yi keşfe çıkıyor

    Büyükelçiler Kayseri'yi keşfe çıkıyor


    Kayseri Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde Kayseri'ye gelen 15 Ortadoğu ülkesinin büyükelçileri ve eşleri, kentin tarihi, kültürel ve turistik zenginliklerini tanıyacak.


    Uçakla, Ankara'dan Kayseri'ye gelen büyükelçiler ve eşleri, Kayseri Vali Yardımcısı İbrahim Halil Çomaktekin ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan'ın refakatinde önce Kent Müzesi, Kadir Has Kongre ve Spor Salonu ile Kadir Has Stadyumu'nu gezerek yetkililerden bilgi aldı.

    Erciyes Dağı'na çıkan konuklar, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından Erciyes Kış Sporları ve Turizm Tesisleri Master Planı hakkında bilgilendirildi.

    Kayseri'deki sanayi tesislerinde de incelemelerde bulunacak olan büyükelçiler, yarın da Kayseri'de bir şehir gezisi yaptıktan sonra, Kapadokya bölgesine hareket edecek.

    Kayseri kültür gezisine, Kuveyt, Katar, Arap Birliği Misyonu, Filistin, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Libya, Irak, Sudan, Oman, Yemen, Moritanya büyükelçileri ile Ürdün, Mısır ve Suudi Arabistan Maslahatgüzarları katılıyor.

    Büyükelçi ve eşlerinin katıldığı Kayseri Kültür gezisine, Cumhurbaşkanı Başdanışmanları Durmuş Yılmaz ve Erşat Hürmüzlü refakat ediyor.




    Büyükelçiler Kayseri'yi keşfe çıkıyor Yorumları